Joke van Dijk

Manager Global Outsourcing

We zetten mensen echt in hun kracht

Joke van Dijk (45) werd 13 jaar geleden door haar buurvrouw, destijds werkzaam bij BDO, getipt over een openstaande vacature bij BDO voor een nieuwe afdeling. Het bleek een schot in de roos want inmiddels zijn we 13 jaar verder en werkt Joke hier nog steeds, als Manager Global Outsourcing. Joke: "Ik ben echt vanaf het begin betrokken geweest bij onze afdeling. Ik ben dan ook heel trots op waar we nu staan, wat we allemaal hebben gedaan en wat we hebben verbeterd.”

Joke is één van de drie managers Global Outsourcing die het team van zeven coördinatoren aansturen. Het team heeft als doel om grote internationale klanten te ontzorgen. Deze klanten kiezen voor BDO vanwege onze uitgebreide dienstverlening, waarbij de afdeling Global Outsourcing de diensten, die lokaal door BDO-member firms worden uitgevoerd, centraal voor hen coördineert en monitort. Het team schakelt hiervoor met collega’s van BDO-member firms en klanten wereldwijd. Joke: “Onze coördinatiewerkzaamheden richten zich grotendeels op een stuk projectmanagement. Met andere woorden; wij zorgen ervoor dat alle partijen weten wat we met elkaar hebben afgesproken, dat dit is vastgelegd en dat dit ook tijdig opgevolgd wordt. Hebben klanten een specifieke vraag over de inhoud? Dan halen we de specialisten erbij, bijvoorbeeld een belastingadviseur. Als manager houd ik me bezig met offertetrajecten en presentaties voor nieuwe klanten, implementaties van nieuwe opdrachten en beheer ik bestaande opdrachten die ik vervolgens ook evalueer met de klant. En bovenal ben ik er voor onze coördinatoren: als ze vragen of hulp nodig hebben.”

Een goede dosis discipline

Joke werkt vier dagen per week voor BDO en woont samen met haar man en twee kinderen in Uithoorn. In haar vrije tijd is ze te vinden in de keuken waar ze wekelijks nieuwe recepten uitprobeert en wandelt ze graag met haar hond. Zo’n 3,5 jaar geleden rondde ze een studie Bedrijfskunde af, die ze destijds combineerde met haar werk en privé. Ze vertelt: “Dat was best pittig, maar met een goede dosis discipline red je dat. Het was heel waardevol en met veel support vanuit BDO. Zij brachten mij op het idee dit te gaan doen en dat heeft me veel opgeleverd. Ik kon de theorie direct toepassen op mijn werk en ik ben veel te weten gekomen over onze organisatie.”.”

Champions

Naast de business, is Joke is er ook zeker voor de mens. Ze vertelt: “Mijn interesse ligt echt op de relatie, zowel met medewerkers als met klanten en prospects. Als ik die connectie maar heb, dan haal ik echt plezier uit mijn werk. Ik kan dat dan ook helemaal kwijt in het aansturen van een team. Zo zijn we onlangs gestart met het introduceren van champions binnen ons team. De managers werken voor iedere klant samen met een coördinator. We hebben de werkzaamheden van de coördinatoren opgedeeld in negen onderdelen en hen gevraagd van welke werkzaamheden ze energie krijgen en wat hen energie kost. Het resultaat is dat we ze nu voornamelijk inzetten op de zaken waar ze heel blij van worden en energie van krijgen. Zo is collega Bas bijvoorbeeld de champion op het gebied van procesoptimalisatie. En een ander vindt facturatie weer erg interessant. Zo zetten we mensen echt in hun kracht en dat vind ik heel leuk om te doen.” 

Wereldwijd project

Zelf was Joke het afgelopen jaar nauw betrokken bij een project in samenwerking met BDO kantoren wereldwijd, namelijk de ontwikkeling van een nieuwe global portal voor klanten. Joke: “Ik zat in een comité tijdens de ontwikkeling en de testfase. In die portal zitten fantastische functionaliteiten voor onze klant, het ziet er mooi uit en sluit naadloos aan bij onze dienstverlening. Super leuk om daarover mee te denken.”

Feedbackcultuur

Waar ze nog meer trots op is? “Ons team! En hoe er onderling een open en eerlijke feedbackcultuur heerst. We doen dat heel laagdrempelig, door gewoon nog eens ergens op terug te komen. Dat werkt voor ons erg goed.” En goed nieuws, want in het team van Joke is nog ruimte voor nieuwe collega’s. Joke: “Een toekomstige collega moet goed zijn in projectmanagement, overzichtelijk werken en een hoge mate van kwaliteit nastreven. Ook is geen dag hetzelfde dus daar moet je tegen kunnen. Maar zodra je onderdeel wordt van ons team leren we je hier tijdens de inwerkperiode de fijne kneepjes van het vak, dus dat komt wel goed.”

Wil je van echte waarde zijn in het team van Joke? Bekijk dan de vacatures!

Project Manager Global Compliance & Reporting | Werken Bij BDO

Manager Implementaties Global Payroll | Werken Bij BDO

 


 

Hulp nodig?

Lizzy van de Steeg

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Lizzy van de Steeg

Campus Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan