Bas Boudesteijn

Coördinator Global Outsourcing

Je moet creatief zijn en meegaan met de ontwikkelingen van de klant

“Ik durf wel te zeggen dat wij voor de grootste klanten van BDO Nederland werken”, vertelt Bas Boudesteijn (29) uit Beverwijk. Hij is coördinator op de afdeling Global Outsourcing, gevestigd op kantoor Amstelveen. Een team dat zich dagelijks inzet om multinationals zo goed mogelijk te helpen. Bas: “Onze klanten hebben meestal een hoofdkantoor in Nederland en willen één partij die bijvoorbeeld voor hen wereldwijd de lokale belastingaangiften doen of hun lokale payroll regelt. Wij zijn hierin het centrale aanspreekpunt en schakelen met collega’s van BDO-member firms in andere landen en coördineren dit. Dat is een groot voordeel voor die klant.”

Officieel valt het team Global Outsourcing onder de afdeling Tax & Legal binnen BDO. Toch is dat niet de achtergrond die noodzakelijk is voor de job. Bas: “Wij hebben op een enkele collega na geen fiscalisten of accountants in ons team. Ik heb daar zelf ook geen achtergrond in want ik heb een studie Bedrijfskunde gedaan. Het werk is eigenlijk ook een vak apart. Als er bij ons een nieuwe collega ingewerkt moet worden, duurt dat ook wel even want dit leer je niet tijdens je studie. We hebben allemaal een aantal klanten die we volledig coördineren. Ik heb er zelf vier, omdat één klant erg groot en complex is. Maar sommigen hebben bijvoorbeeld negen klanten, waaronder een aantal kleinere. We regelen bijvoorbeeld de contracten en facturering en voor elke klant bouwen we een portaal met processen waarin we alle lopende diensten overzichtelijk en inzichtelijk maken. Daarnaast zijn we als coördinator ook erg betrokken bij de implementatie van nieuwe klanten en het offertetraject. "

One-way-of-working

Sinds kort zijn er binnen het team van Bas nieuwe rollen geïntroduceerd waarbij is gekeken naar ieders kwaliteiten en voorkeuren. Hij vertelt: “Ik ben aangewezen voor het thema procesoptimalisatie, omdat mijn interesse daar heel erg ligt. Vanuit die rol heb was ik afgelopen jaar betrokken bij de nieuwe BDO Global Portal: een klantportaal dat BDO wereldwijd gaat introduceren. Ik heb meegedacht over hoe het portaal voor onze internationale klanten zo optimaal mogelijk ingezet kan worden. Het portaal op zichzelf is af, maar er komen nog veel ontwikkelingen aan waar ik mij nog mee bezig blijf houden. Alle lokale BDO-member firms werken op dit portaal en zo hebben we als BDO echt one-way-of-working. Heel leerzaam!”

Creativiteit 

Inmiddels vervult Bas zijn rol al drie jaar met veel plezier. “We schakelen met BDO’ers en klanten over de hele wereld. Alle communicatie is dus ook in het Engels en ik kan redelijk Spaans dus doe af en toe ook een call in het Spaans als dat nodig is.” Hij vervolgt: “Een van mijn klanten is heel groot (bijna 160 entiteiten) en daar heb ik ook het meeste van geleerd. Er gebeurt zoveel en daardoor kun je niet altijd terugvallen op standaard processen, wat het heel uitdagend maakt. Je moet dan creatief zijn en meegaan met de ontwikkelingen van de klant. Ik heb in die drie jaar al mooie stappen gemaakt. In het begin ben je vooral uitvoerend bezig maar inmiddels pak ik steeds meer taken op die de manager op deze klant normaliter uitvoert. Zo kan die ook weer andere zaken oppakken.”

Geen team met gezeur

Naast leuk werk is een leuk team natuurlijk ook van echte waarde. Zoals Bas zelf zegt: “Je wilt geen team met gezeur.” En dat is bij dit team ook niet aan de orde. “Het is ontzettend gezellig onderling. Ook hebben we managers die goed luisteren naar je behoeften en zorgen dat je voldoende uitdaging houdt. Zo heb ik dus aangegeven een voorkeur te hebben voor procesmanagement, wij werken namelijk met de LEAN methode. Ik sta nu opgesteld voor dat thema binnen het team en dat werkt heel prettig. Er wordt zo echt rekening gehouden met mijn werkplezier!”

Voetbalcompetitie

Uiteraard wordt er door de afdeling Tax & Legal ook geregeld leuke dingen gedaan waarbij iedereen welkom is: “BDO is een groot bedrijf en er wordt dan ook veel georganiseerd. Samen met collega’s van kantoor Amstelveen spelen we bijvoorbeeld een voetbalcompetitie in de zomer.” Iets dat de sportieve Bas wel past, want hij doet zelf aan boxen, krachttraining en tennis. En dat is ook goed te combineren met zijn werk. Bas: “We zijn als team heel flexibel. Op dinsdag zijn we allemaal op kantoor, verder bepaalt ieder het voor zich. Ik probeer het zelf een beetje 50/50 te doen. Daardoor kan ik werk en privé mooi balanceren.”

Word jij de nieuwe collega van Bas? Bekijk de vacatures hier!

Project Manager Global Compliance & Reporting | Werken Bij BDO

Manager Implementaties Global Payroll | Werken Bij BDO

Hulp nodig?

Lizzy van de Steeg

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Lizzy van de Steeg

Campus Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan