Simone Schoof

Scrum Master & People Manager

Dat mijn collega's het me zo gunden om door te groeien vond ik supertof

Als we het hebben over de mogelijkheden binnen een grote organisatie als BDO, is Simone Schoof (28) het perfecte voorbeeld. Zo'n 2,5 jaar geleden begon ze als Scrum Master op de afdeling Audit & Assurance op kantoor Rotterdam. Destijds woonde ze nog in Den Haag. Ze verhuisde voor de liefde naar Eindhoven en was ook wel toe aan een nieuwe uitdaging. Simone: “Een directe collega tipte mij over mijn huidige functie en was heel enthousiast voor mij. Natuurlijk vond ze het jammer dat ik haar team ging verlaten, maar dat mijn collega’s het me zo gunden om door te groeien vond ik supertof. Toen was de overstap snel gemaakt.” Inmiddels werkt Simone als Scrum Master en People Manager op de afdeling Digital Technoloy Services (DTS) op kantoor Eindhoven. Wat dat precies inhoudt? Simone legt het graag uit!

“Ik ben Scrum Master van twee teams. Dat betekent dat ik ze begeleid in de methodiek van scrum. Scrum is onderdeel van Agile werken: een effectievere en flexibelere manier van werken die het voor een team mogelijk maakt projecten op een productieve wijze op te leveren en eventuele problemen snel te identificeren. Je maakt hierbij gebruik van kort cyclisch werken in zogenoemde sprints met de bijbehorende meetings. Elke ochtend starten we met een daily scrum. We kijken dan onder andere of er problemen zijn. Eens per drie weken, aan het einde van een sprint, is er een reflectiemeeting waarin we terugblikken. Hierdoor is het eigenlijk een continue cirkel van verbetering. Het idee van scrum is dat je de teams zo zelfsturend mogelijk maakt.” De rol van Simone zit hem vooral in het begeleiden van het team. “Ik ben de faciliterend leider. Ik faciliteer dat de meeting er is, iedereen ruimte krijgt om zijn input te leveren, ondersteun bij eventuele belemmeringen voor het team en ik coach de teamleden in het samenwerken.”

People Manager

Naast haar taken als Scrum Master, is Simone ook People Manager op de afdeling DTS. Hier werken ruim 100 collega's, ongeveer 15 daarvan begeleidt Simone. Ze vertelt: “Ik vind het mooi om mensen te helpen met hun ontwikkeling. Ik check tussentijds bijvoorbeeld of ze nog iets nodig hebben vanuit BDO om hun doelen voor dat jaar te bereiken en faciliteer daarin. Omdat ik niet altijd direct met ze samenwerk op de inhoud, is het makkelijker om over persoonlijke ontwikkeling en welzijn te praten. We worden niet afgeleid door inhoudelijke discussies, daarvoor kunnen ze terecht bij hun technische collega’s. Ook ben ik de enige dame in deze rol op onze afdeling, leuk voor het contrast en ik denk dat ik daarmee ook wel echt een bijdrage kan leveren. Vanuit mijn rol als People Manager zit ik ook vaak bij sollicitaties. Ik ben geen IT’er, dus heb geen specifieke inhoudelijke kennis. Maar weet wel veel over de afdeling en dynamiek.”

Jong MT

Sinds kort is Simone ook lid van het Jong MT van de Centrale Staf van BDO. Jonge collega's worden gestimuleerd hun visie en ideeën te delen over diverse onderwerpen. Daarom zijn er Jong MT's van diverse afdelingen opgericht die fungeren als klankbordgroep voor de Raad van Bestuur en bijdragen aan de groei van BDO. “Vanuit mijn werk zie ik hoe lastig het soms nog is om met verschillende afdelingen samen te werken. Dat kan in mijn ogen beter. Vanuit mijn rol binnen dit MT wil ik proberen die samenwerking warm te houden", vertelt ze. “En ik vind het persoonlijk ook gewoon leuk om contacten te leggen met andere collega's en afdelingen. Het is echt een kans om eens naar het grotere plaatje te kijken en je te ontwikkelen op strategisch vlak.”

Brabants worstenbrood

De van origine Delftse Simone woont en werkt nu in het Brabantse. Met veel Brabantse collega's. “Ik heb toevallig deze week de sleutel van ons nieuwe appartement ontvangen, boven de parkeergarage van BDO Eindhoven. Toen we dit kochten wist ik nog niet dat ik bij BDO Eindhoven zou gaan werken in een pand zó dichtbij", vertelt ze lachend. En met de Brabantse inburgering zit het ook wel goed: “Successen worden hier vaak gevierd en dat gebeurt ook geregeld met worstenbroodjes. Die heb ik bij BDO voor het eerst écht goed geproefd van een verse bakker. Maar, ik kom ook nog wel eens op kantoor Rotterdam hoor. Dan klets ik even bij met collega's uit mijn oude team. Superleuk dat dat kan!”

Reislust

Eind van deze maand neemt Simone deel aan de Springschool; een jaarlijks terugkerende tweedaagse training voor alle medewerkers van onze Centrale staf waar verbinding, ontwikkeling en gezelligheid centraal staan. “Ik kijk er heel erg naar uit, dat wordt voor mij de eerste keer. Die aandacht voor verbinding met elkaar vind ik heel tof. BDO hoeft dit niet te organiseren, maar het is er wel. Dat maakt het voor mij echt een fijn werkgever. Er wordt goed op je gelet en er wordt ruimte geboden om je goed te voelen.” Wat daar voor Simone ook aan bijdraagt, zijn de hoeveelheid vakantiedagen: “Ik ben gek op reizen, en daar kan ik gelukkig volop van genieten!”

Hulp nodig?

Karien Bekkers

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Karien Bekkers

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan