Sanne Bierenbroodspot

Manager Audit & Assurance

Dat voelde als een persoonlijke overwinning

Persoonlijke ontwikkeling betekent ook dat er een moment komt dat collega’s van jou leren. Dat nieuwe collega’s alles wat jij aan ze vertelt driftig noteren en als bagage meenemen naar hun eerste projecten. Dat is voor jou nu misschien nog moeilijk voor te stellen, maar het kan snel gaan bij BDO. Vraag maar aan onze collega Sanne. 

“Als je mij toen ik binnenkwam bij BDO had gezegd dat ik zes jaar later een groep collega’s les zou geven, had ik je vierkant uitgelachen.”   

Sanne Bierenbroodspot (30) is Registeraccountant en in de rol van manager Audit en Assurance betrokken bij ons kantoor in Amstelveen. Ze werkt alweer bijna 8,5 jaar voor BDO. “Ik schrik er bijna zelf van als ik het zo zeg”, zegt ze lachend. “Maar als ik zie wat een ontwikkeling ik heb doorgemaakt en hoe BDO mij daarin heeft ondersteund, kan ik alleen maar zeggen dat ik professioneel en persoonlijk een goede groei heb doorgemaakt, bijvoorbeeld op gebieden als leiderschap en sociale vaardigheden.” 

Geen week hetzelfde

Als manager is Sanne verantwoordelijk voor de samenwerking tussen de klant en het controleteam. “Samen met de partner zorg ik ervoor dat de controle vaktechnisch in goede banen wordt geleid. Ik heb echt een gecombineerd klantenpakket, bijna fiftyfifty verdeeld tussen profit- en publieke sector. Mijn grootste klanten in de publieke sector zijn een bekend museum in Den Haag en een ouderenzorginstelling. Aan de profit-kant werk ik met name voor bedrijven in de hospitality. Die afwisseling maakt het werk voor mij ook superleuk en mega-leerzaam.” 

Voor Sanne is geen week hetzelfde. “Ik krijg de kans om bij veel verschillende klanten ‘in de keuken’ te kijken, waardoor ik altijd blijf leren en mezelf steeds blijf ontwikkelen. Niet alleen op vaktechnisch gebied, maar ook op persoonlijk vlak; omdat ik met zo veel verschillende collega’s en klanten werk, krijg ik te maken met veel verschillende persoonlijkheden. Dat spanningsveld vind ik heel boeiend om in te werken. Het is de kunst om professioneel om te gaan met elke situatie die zich voordoet. En bij een bedrijf met aandeelhouders is dat natuurlijk heel anders dan bij een zorginstelling waar kwalitatieve zorg de hoogste prioriteit is.”  

Het draait niet alleen om de cijfers

Wat Sanne vooral aanspreekt in BDO als werkgever is het menselijke karakter. “BDO is groot en wordt steeds groter. Die groei zien we ook op onze afdeling, maar het blijft toch een hechte club met mensen, waarbij we elkaar allemaal wel kennen, in meer of mindere mate natuurlijk. Die persoonlijke benadering vind ik een van de grote pluspunten van BDO. Ik weet niet hoe dat bij andere kantoren is, maar ik kan alleen maar benadrukken dat het bij ons niet alleen om de cijfers draait. Het heeft mij ook altijd getrokken dat BDO in leuke branches operationeel is, zoals de publieke sector, en zich daar ook steeds meer in specialiseert.”   

Als ervaren accountant en manager krijgt Sanne steeds meer verantwoordelijkheden, wat niet betekent dat ze aan haar lot wordt overgelaten. “Ik krijg nog steeds voldoende handvatten van mijn collega’s aangereikt voor verdere guidance. Het is ook niet zo dat toen ik uiteindelijk registeraccountant werd ik ineens alles zelf moest doen en uitzoeken. De partners zijn altijd bereid om te helpen. Sowieso heerst hier de sfeer waarbij iedereen gewoon bij elkaar naar binnen kan lopen. Dat zorgt voor een prettige werkomgeving, waarin je ook fouten mag maken en van elkaar kan leren.” 

Persoonlijke overwinning

De groei die Sanne heeft doorgemaakt, leidde er ook toe dat ze sinds een paar jaar als docent verbonden is bij het opleiden van nieuwe collega’s. “Dat is altijd in september, waarbij die nieuwkomers in twee weken tijd de basisbeginselen leren van het controleren van een jaarrekening. Superleuk om te doen en voor mij als introvert iemand een persoonlijke overwinning. Maar vooral tof om van dichtbij mee te maken wat mensen in twee weken allemaal kunnen leren, zodat ze met de juiste bagage van start kunnen gaan. Starters worden bij BDO dus goed opgevangen, ook de horizontale instromers.” 
 
Sanne kijkt alweer uit naar de volgende lichting, maar hoopt ook voor die tijd al nieuwe collega’s te kunnen verwelkomen. “Als je op zoek bent naar een leuke en vooral ook gezellige werkgever, die jou in staat stelt het maximale uit jezelf te halen, je breed te ontwikkelen én leuke klanten in de publieke sector te bedienen, kan ik BDO als werkgever zeker aanraden!” 

Over Sanne Bierenbroodspot

Sanne woont in een nieuwbouwwijk in Rijswijk, samen met haar vriend, die ze op wintersport heeft leren kennen. Ze hebben twee ondeugende katten, die vaak de show stelen bij digitale teams- en klantoverleggen. In haar vrije tijd vindt ze het enorm leuk om in de keuken aan de slag te gaan, wat ook een leuke link is met een deel van haar klantenportefeuille. Maar lekker uiteten gaan, is ook een van haar favoriete hobby’s!

Hulp nodig?

Lizzy van de Steeg

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Lizzy van de Steeg

Campus Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan