Petri Ottens

Junior Manager Audit & Assurance

Een kijkje in de keuken van alle sectoren

‘Als 18-jarige ben ik begonnen bij BDO, direct na mijn VWO. Ik was dus nog erg jong bij de start van mijn carrière. Dat ik hier kon werken én een opleiding aan Nyenrode kon volgen, was voor mij een perfecte combinatie. Inmiddels heb ik mijn master behaald en groei ik tegelijkertijd door binnen BDO. Als accountant ben ik bezig met het controleren van jaarrekeningen. Dit is een jaarlijks proces met mijn klanten waarbij je intensief met hen samenwerkt. Zo kun je ook op de langere termijn veel voor hen betekenen. 

Van landbouw tot scheepvaart

Ik heb een divers klantenpakket met organisaties in veel verschillende sectoren, van landbouw en veeteelt tot scheepvaart. Je ziet ontzettend veel en daar leer je van. Bij BDO wordt gestimuleerd dat je de eerste jaren van je carrière een kijkje in de keuken van alle sectoren krijgt. Op die manier kun je je breed oriënteren. Na een aantal jaar mag je aangeven wat je voorkeur is. Zelf heb ik bijvoorbeeld veel affiniteit met internationale klanten. Inmiddels heb ik klanten in Europa, Amerika, Canada en Brazilië. Tot nu toe ben ik voor het werk naar Frankrijk en Engeland gereisd.

Verhalen van de werkvloer

Je zit echt niet acht uur achter een laptop. Het is leuk én belangrijk om regelmatig bij klanten te zijn. Zo krijg je een (nog) betere band met elkaar dan wanneer je ze alleen via Teams of telefonisch spreekt. Ik probeer bewust om niet alleen met personeel op de financiële administratie te praten. Daarom haal ik graag verhalen op van de werkvloer. Juist daar krijg je informatie die relevant kan zijn voor mijn werk. Na zes jaar ben ik nog altijd enthousiast over het vak. Het is keihard werken, dat kan ik niet ontkennen. Maar je doet het wel samen met een team én je klant, wat veel gezelligheid met zich meebrengt.’

Hulp nodig?

Laura van Dalen

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Laura van Dalen

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan