Milan Veldkamp

Data Engineer

BDO heeft mij echt positief verrast

Bij BDO werken we niet met een berg aan data, maar met een heel gebergte. En dat landschap wordt alleen maar groter. Onoverzichtelijker ook, als je niet thuis bent in die wereld. Gelukkig zijn er mensen met een rugzak vol kennis en ervaring, die niets liever doen dan ons helpen navigeren op data.

Milan Veldkamp (30) werkt sinds begin 2022 als Data Engineer in het team Data Management, onderdeel van BDO Digital Technology Services. “Ons team runt alle data-gerelateerde zaken, zoals het dataplatform van BDO. Voor alle afdelingen van BDO zijn wij verantwoordelijk voor de oplossingen om data op te slaan en te verwerken. Denk aan boekhoudpakketten van klanten, waarvan wij de data uitlezen en vervolgens rapporteren en bespreken met klanten.”

BDO loopt voorop

Milan is nieuw bij BDO, maar zeker niet in dit specifieke vakgebied. Hiervoor werkte hij, via detacheerders in de IT, voor Aegon en ABN Amro. “Vanuit mijn perspectief, als dataspecialist, is BDO een hele moderne organisatie. Het is me opgevallen dat BDO qua moderne en flexibele manier van werken en innoveren verder vooroploopt dan de grote partijen waar ik ervaring mee heb. Agile werken is de standaard, er wordt ruimte gemaakt voor modernisering en BDO investeert in de toekomst. Toch niet helemaal wat ik van tevoren had verwacht bij een groot accountancykantoor. Echt een positieve verrassing.”

Milan typeert zichzelf een ‘echte puzzelaar’ en noemt ‘vergevorderd probleemoplossend vermogen’ als de belangrijkste eigenschap van een Data Engineer. Wat hem als vakidioot in het bijzonder aanspreekt, is hoezeer BDO investeert in vooruitgang en in nieuwe oplossingen. “De tooling die we nu gebruiken, is alweer anders dan een paar jaar geleden. Dit betekent dat we constant moet blijven leren en open moeten staan voor nieuwe technologieën. Dat bewustzijn is hier heel sterk aanwezig, en dat zal zeker bijdragen aan het toekomstige succes van BDO.”

Grote verantwoordelijkheid

En vooruitgang betekent volgens Milan ook fouten maken. “Dat hoort een beetje bij ons vak. Tegelijkertijd voelen we als team de grote verantwoordelijkheid van het werken met alle data van alle klanten van BDO. Door een kleine fout kan het zomaar gebeuren dat hele afdelingen hun werk niet meer goed kunnen doen. Dat heb ik een keer zelf ondervonden, toen ik hier net werkte en per ongeluk een verkeerde component uitzette… Waren er ineens allemaal audit-files zoek. Ik heb even flink moeten zweten om dat snel recht te zetten. Het fijne was wel dat mijn collega’s al snel bij me aanklopten om te vragen of er bij mij iets was misgegaan. ”

Het is voor Milan sowieso een verademing om deel uit te maken van een hecht team, dat al jarenlang met elkaar samenwerkt. “In de IT is het verloop van personeel heel erg hoog, maar hier niet. Veel van mijn directe collega’s werken al vijf jaar of langer voor BDO. Dat heb ik in de IT nog nooit meegemaakt. En dat is zeker een goed teken. Dat heeft alles te maken met de manier waarop BDO met zijn personeel omgaat. Het is een werkgever die echt meedenkt met en zorgt voor zijn personeel. Mensen die hier langer werken, weten misschien niet beter. Maar als nieuwkomer kan ik wel zeggen dat dit echt niet overal vanzelfsprekend is.”

Geen minuut in de file

Die persoonlijke aandacht heeft Milan zelf ook van meet af aan ervaren. “Een van de eerste dingen die BDO voor me heeft geregeld was een gloednieuwe bureaustoel voor thuis. En ik hoef ook geen minuut langer in de auto te zitten dan noodzakelijk. Wat geen overbodige luxe is, omdat ik nu nog in Maarssen woon en elke kantoordag (in Eindhoven) 200 kilometer moet rijden. Mij is vanaf het begin op het hart gedrukt dat ik nooit voor BDO in de file hoef te staan. Op die manier kan ik de spits ontwijken en verspreid ik mijn werkdag meer over de dag. Heel fijn.”

Die flexibiliteit sluit ook helemaal aan bij de instelling van het team Data Management. “We zijn een zelfsturend team. Zolang collega’s weten waar je bent en hoe ze je kunnen bereiken, kun je eigenlijk doen wat je wilt. Op donderdag is onze vaste kantoordag. Dan zijn we de hele dag samen en lunchen we met elkaar, de een haalt dan verse broodjes, de ander lekkere beleg. Dat lijkt mij ook wel een indicator van een goed samenwerkend en hecht team. Ik zie mezelf hier nog wel een tijdje hangen!”

Hulp nodig?

Karien Bekkers

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Karien Bekkers

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan