Annemarie Holterman en Bas van Rooij

Junior Adviseurs Internal Audit, Risk & Compliance (IARC)

Je krijgt hier de kans om initiatief te nemen

Ze startten op hetzelfde moment aan hun nieuwe baan, met als vuurdoop de BDO Summerschool en maken deel uit van hetzelfde team. Inmiddels werken Annemarie Holterman en Bas van Rooij ruim anderhalf jaar bij BDO. Hoe ervaren ze hun werk en wat vinden ze van BDO als werkgever?

“Die Summerschool was een hele lekkere binnenkomer”, vertelt Annemarie (32) met een grote glimlach. “Dat is wel even wat anders dan meteen op kantoor aan het werk gaan; inspirerende sessies en workshops, samen eten en feesten. Zo leer je elkaar wel kennen!”

“Een leuk en waardevol begin”, beaamt Bas (29). “Ik vond het prettig om tegelijk te starten met twee anderen (de derde is collega Rob) die ook nog niet echt veel ervaring hadden in het werk dat we zouden gaan doen. Dit heb ik als zeer positief ervaren.”

Voelt niet als groot

Annemarie en Bas zijn Junior Adviseurs bij Internal Audit, Risk & Compliance (IARC), met als standplaats Utrecht. “Maar je hoeft niet elke dag naar Utrecht te komen hoor”, geeft Annemarie mee. “We werken veel thuis en het is ook mogelijk om naar een kantoor te gaan dat dichter bij huis is. Onze teamleden komen uit alle uithoeken van het land. Ik woon in Enschede en ben twee dagen per week op kantoor. We hebben ook een collega die in Maastricht woont. Dus het is echt geen punt als je niet in de buurt van Utrecht woont.”

Annemarie werkte hiervoor in het bankwezen, als accountmanager MKB, waar ze op den duur de uitdaging miste. “Ik was steeds minder in gesprek met de ondernemers zelf, terwijl ik dat juist zo graag doe. Zo ben ik bij BDO terechtgekomen en tot nu toe bevalt het supergoed. Zowel bij klanten als intern ben ik betrokken bij projecten waarbij ik vooral veel met mensen in gesprek ben, en dat vind ik echt het leukste.”

“Ik werkte hiervoor als IT Auditor bij een klein bedrijf in Breda”, vertelt Bas. “Ik zag daar geen doorgroeimogelijkheden, waardoor ik mezelf op de lange termijn niet meer zou kunnen ontwikkelen, terwijl dat bij BDO juist wel heel goed kan. De overgang was groot, maar in positieve zin: alles is gewoon beter geregeld bij een groot kantoor. En tegelijk voelt het niet als groot, omdat ons team vrij klein is, met ongeveer dertien consultants.” 


 

Risk en audits

Bas houdt zich voornamelijk bezig met internal audits bij klanten, nu in het kader van de nieuwe pensioenregeling bij pensioenfondsen, met de focus op datakwaliteit. “Ik ben niet alleen actief voor Financial service-klanten, maar ook in de maakindustrie en voor handelsorganisaties. Dit werk voeren we uit in verschillende samenstellingen binnen ons team, meestal een junior in combinatie met een meer ervaren collega.”

Annemaries werk is nu met name gericht op risicomanagement-gerelateerde opdrachten en audits op het proces van besluitvorming. “Vooral in de financiële sector, bij pensioenfondsen en verzekeraars. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in ESG (Environment, Social & Governance), met speciale aandacht voor CSRD. Dat zijn hele grote trajecten, waarvoor ik een dag of een dagdeel per week op locatie bij de klant ben.”

Meedenken en -kijken

“Een heel gaaf project waar ik nu aan werk, is het inrichten van een risico-raamwerk bij een grote verzekeraarsexpert”, vertelt Annemarie. “Hierbij werken we aan de ‘voorkant’ in plaats van dat we een audit achteraf doen. Samen met de klant beantwoorden we dan vragen als: hoe kunnen we de vastgestelde risico’s verder beheersen en monitoren? Aan welke beheersmaatregelen moeten we denken? Hoe kunnen we die vastleggen? Erg leuk om aan die voorkant mee te denken. Datzelfde geldt voor de CSRD-trajecten, die altijd beginnen bij strategie en visie: wie zijn we als organisatie en wat betekent dat voor onze duurzaamheidsambities en hoe we daarover rapporteren?” 


 

Bij een gaaf project denkt Bas meteen aan zijn werk voor een grote blikjesproducent. “Ik ben fysiek en ‘remote’ bij een paar fabrieken geweest, binnen en buiten Europa. Daar hebben we internal audits uitgevoerd op hele diverse vlakken, van productie- en HR-processen tot fysieke beveiliging. Dat vond ik enorm leerzaam en leuk, omdat het qua materie zo divers was.”

Ruimte voor initiatief

De afwisseling in het werk is wat zowel Bas als Annemarie aanspreekt in het werken bij BDO. Eensgezinds zijn ze ook over het leuke team, met de juiste mix en dynamiek, en veel gezelligheid. “Er wordt veel georganiseerd, zoals werkbezoeken aan andere kantoren, met aansluitende borrel, gezamenlijke lunches en inspiratiesessies. Morgen komt een Olympische bokser langs voor een clinic.”

Ook benadrukken ze allebei de doorgroei-, studie- en ontwikkelmogelijkheden bij BDO. “Je krijgt hier de kans om initiatief te nemen en dat wordt ook echt gewaardeerd”, vertelt Annemarie. “Zoals ik nu met ESG, wat ik een heel interessant onderwerp vind. Ik krijg volop de ruimte om daar aandacht aan te besteden. Ook goed geregeld zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden! Denk aan veel vakantiedagen, aantrekkelijke leaseregelingen en goede thuiswerk-sets.”

Een hele mooie leerplek

Bas wil ten slotte graag benadrukken dat hij binnen BDO ervaart dat mensen de ruimte krijgen om zich te focussen op wat ze zelf interessant vinden. “Omdat we in zo'n grote organisatie werken, is er altijd wel ergens een plek om jouw ding te doen. Je wordt hier niet in een bepaalde rol of hoek gedrukt.”

Annemarie: “Wie wil, kan zich specialiseren in een bepaald onderwerp, zoals Bas in datakwaliteit en ik met ESG. En wil je graag meer voor een bepaald type klant werken, dan kan dat ook. Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met ieders wensen en ambities. Daarom denk ik zeker dat BDO ook voor jongere mensen zonder specifieke ervaring een hele mooie leerplek is.” 

Hulp nodig?

Jilke van Hulten

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur mij een bericht

Jilke van Hulten

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan