Lilian Maters – de Groen

Senior Adviseur Internal Audit, Risk & Compliance (IARC)

Ik ervaar de vrijheid en verantwoordelijkheid om mijn eigen keuzes te maken

Elke dag opnieuw die prettige druk ervaren om topkwaliteit te leveren en ondertussen toch het gevoel hebben dat je jezelf kwetsbaar mag opstellen. In de wetenschap dat je gesteund wordt door een fijn team, binnen een organisatie waarin je de regie voor jouw carrière zelf in handen hebt. Dat is waarom Lilian Maters – de Groen alweer vier jaar vol energie bij BDO actief is.  

“Ik werkte hiervoor als risk and compliance officer bij een schaderegelingskantoor en wilde graag meer afwisseling en meer doorgroeimogelijkheden”, vertelt Lilian (36) vanuit kantoor Utrecht, waar het team IARC is gevestigd. “BDO kwam op het juiste moment op mijn pad, net toen ik zelf aan het rondkijken was.”

Oprechte interesse

In eerste instantie had ze als nieuwe werkgever niet direct een accountants- en advieskantoor in gedachten. “Maar de gesprekken bij BDO waren heel leuk en het klikte goed. Het sprak me vooral aan dat ze oprecht geïnteresseerd waren in mij als persoon. Het vooruitzicht om veel verschillende opdrachten te kunnen doen bij veel verschillende klanten, klonk bovendien heel goed. Daarom besloot ik ervoor te gaan. Een goede keuze, want het bevalt nog steeds heel goed! Het persoonlijke en pragmatische van BDO past heel erg bij mij.”

Topkwaliteit leveren

Als senior adviseur Internal Audit, Risk & Compliance (IARC) fungeert Lilian als een van de managers binnen haar team van ongeveer vijftien collega’s. Ze is verantwoordelijk voor ruim tien klanten, voornamelijk pensioenfondsen, verzekeraars en beleggingsinstellingen. “Ik onderhoud het contact met klanten, coördineer de audits en vervul een quality review-rol.
Daarbij is het leveren van topkwaliteit superbelangrijk. Alles wat we doen, gaat naar klanten toe. Dus dat moet altijd 100% goed zijn. Elke dag opnieuw. Dat zorgt voor een bepaalde druk. Maar ik houd daar wel van.”

Boven op de pensioentransitie

Lilian en haar collega’s werken voor een aantal grote en kleinere pensioenfondsen van Nederland. “Superleuk om voor te werken, zeker nu met de pensioentransitie. Vanuit IARC zitten wij boven op die transitie, de grootste ooit in Nederland! Het is heel interessant om van dichtbij mee te kijken en te denken met alle processen. De transitie maakt de pensioenfondssector op dit moment een van de leukste sectoren om voor te werken. Die fondsen verwachten ook een bepaald niveau van ons, wat het werk uitdagend maakt.”

Bij verzekeraars en beleggingsinstellingen is IARC vooral actief bij middelgrote organisaties. “Daar zijn we echt onderdeel van de organisatie, omdat zij vaak geen, of een beperkte, compliance- of internal auditafdeling hebben. Die organisaties kiezen er vaak voor deze functie in zijn geheel uit te besteden, of BDO aan te laten haken in de rol van sparringpartner en expert. Vanuit die rol kunnen wij veel toegevoegde waarde leveren, omdat we nauw betrokken zijn bij de organisatie en zodoende op verschillende niveaus kunnen meedenken en meehelpen. Daar worden deze klanten blij van. En op het moment dat de klant blij is, ben ik dat ook!”  

Vrijheid, verantwoordelijkheid en steun

Binnen BDO ervaart Lilian de vrijheid en verantwoordelijkheid om haar eigen keuzes te maken. “Mooi voorbeeld daarvan is dat ik nu ook verantwoordelijk ben voor onze compliance dienstverlening. Daarvoor oriënteer ik mij met verschillende initiatieven op mogelijkheden op dat gebied. Daar krijg ik alle vrijheid en steun voor. Ik merk dat ik veel vertrouwen krijg om dingen te doen die ik leuk vind.”

In haar rol als manager haalt Lilian veel voldoening uit het ontwikkelen van het team. “Ik vind het leuk om de junioren in ons team beter te maken en die jonge professionals stappen te zien maken. We hebben een heel leuk team, waarin iedereen oprecht geïnteresseerd is in elkaar. Dat zorgt voor een hele fijne werksfeer. We doen ook veel leuke dingen met elkaar; laatst een boksclinic, binnenkort gaan we naar een klimpark en de eerste barbecue staat ook al in de agenda, gewoon bij iemand thuis.”

Kansen pakken

Lilian wil jonge professionals graag meegeven dat ze bij BDO aan het juiste adres zijn voor een leuke en afwisselende baan, waarbij ze snel verantwoordelijkheid krijgen en volop kansen kunnen pakken om door te groeien en stappen in salaris te maken. “BDO biedt echt alle mogelijkheden om de regie voor jouw carrière zelf in handen te nemen. Daarvoor ervaar ik al het vertrouwen. En binnen mijn team voel ik me altijd gesteund, dus dat is heel fijn!”
 

Hulp nodig?

Jilke van Hulten

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur mij een bericht

Jilke van Hulten

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan