Wouter Noor

Senior Assistent Accountant, Audit & Assurance

Gaaf om mijn passie voor voetbal en werk te combineren

BDO is van alle markten thuis. Ook in de voetbalwereld. We zijn de controlerend accountant van meerdere Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s). Senior Assistent Accountant en voetbaldier Wouter Noor is een van onze basisspelers bij de controle van een van de grootste clubs van Nederland. “Gaaf dat ik mijn passie en werk op deze manier kan combineren.”

Wouter (24) werkt alweer ruim vijf jaar bij BDO. Direct na het behalen van zijn vwo-diploma, startte deze Ossenaar aan ons duale traject van vier dagen werken en een dag naar school. Inmiddels heeft hij zijn bachelor behaald en is hij op Nyenrode begonnen aan het laatste semester van de opleiding tot registeraccountant (RA).

Elke twee weken bij andere klant

“Als Senior Assistent Accountant begeleid ik junior-assistenten en review ik hun werk. De ingewikkelde posten en jaarrekeningen doe ik zelf. Verder heb ik dagelijks contact met de controller of CFO van de klant en ben ik de spil tussen onze manager en de uitvoerende assistenten. Ik werk voornamelijk bij corporate klanten en groot mkb. Meestal op locatie. Elke twee weken werk ik ergens anders. Dat maakt mijn werk divers en uitdagend.”

Wouter doet niet geheimzinnig over de plek waar hij het liefst zijn werk doet. “Ik houd van mijn vak, maar nog meer van voetbal. Daar ligt echt mijn hart. Daarom vind ik het prachtig dat ik voor een voetbalclub mag werken. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen die van voetbal houdt voor een BVO kan werken, dus ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen.”

Fun factor

Wouter vindt het sowieso prettig dat hij weer lekker op pad kan en onder de mensen is. “In de coronatijd merkte ik toch dat de fun factor bij mij minder aanwezig was. Hoe goed alles ook was geregeld en wat er online ook allemaal voor leuks werd georganiseerd. Ik houd van het contact met de klant en de collega’s om me heen. Nu gaan we weer elke twee weken met teams van vier tot zeven collega’s naar de klant toe en werken we echt in teamverband. Dan voel ik ook echt weer die trots wanneer we als team een mooie prestatie leveren en de klant zijn waardering daarover uitspreekt.”

Bij dat werk komt natuurlijk wel meer kijken dan alleen handigheid met Excel. “Analytisch vermogen is belangrijk om zaken te kunnen doorgronden. Daarnaast moet een accountant goed kunnen communiceren, met zowel interne als externe gesprekspartners. Het is steeds belangrijker om bevindingen helder uit te leggen aan de klant. Verder is een professioneel-kritische houding belangrijk, dus echt willen weten waarom dingen zijn zoals ze zijn, om tot een juiste oplossing te komen. En als accountant moet ik natuurlijk een rechte rug hebben, bijvoorbeeld als mensen vragen wat die voetballers nou eigenlijk verdienen.”

Ruimte voor eigen keuzes

Een belangrijke drijfveer voor Wouter is dat hij binnen BDO de ruimte ervaart om zijn eigen carrière uit te stippelen. En zich daarbij gesteund voelt door zijn leidinggevenden. “Iedereen die bij BDO werkt, krijgt een mentor aangewezen. Bovendien is er bij elke opdracht iemand die jou begeleidt. BDO besteedt echt aandacht aan die ontwikkeling en zorgt ervoor dat mensen van elkaar leren. Ik werk hier nu ruim vijf jaar en leer nog steeds heel veel van de mensen om mij heen. En zelf vind ik het ook heel leuk om andere mensen het vak te leren en met elkaar aan opdrachten te werken.”

Aan toekomstige collega’s geeft Wouter graag mee dat BDO geen werkgever is waarbij je toekomst in beton gegoten is. “Vooraf kun je wel denken dat een bepaalde branche jou ligt, maar in de praktijk kan dat heel anders zijn. Daarom is starten met een breed klantenpakket ideaal om een weloverwogen keuze te maken. En zelfs als de accountancy je toch niet helemaal bevalt, zijn hier genoeg andere mogelijkheden om je te ontwikkelen. Wanneer je aangeeft wat je wilt, worden alle zeilen bijgezet om jou daarbij te helpen.”

Over Wouter

Wouter is een echte sportfanaat, die voetbalt in een vriendenteam en veel op de squashbaan te vinden is. Hij houdt ook van relaxen, op een terrasje of tijdens een festival. Wouter woont sinds vorig jaar op zichzelf, in het centrum van Oss. In een appartement dat hij zelf heeft gekocht. “Dat kon ik doen, omdat ik zo vroeg begonnen ben met mijn traject. Ik had al snel een vast contract en BDO betaalt de studie, zodat ik ook geen studieschuld heb. Je kunt dus wel zeggen dat BDO het mede mogelijk heeft gemaakt dat ik in deze huizenmarkt zo snel op mezelf kon wonen!”

Hulp nodig?

Lizzy van de Steeg

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Lizzy van de Steeg

Campus Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan