Anke Wijnands

Senior Manager Accountancy & Bedrijfsadvies

Moeder én partner bij BDO op je 35ste, why not?!

‘Ik ben van nature oplossingsgericht. Het past bij mij. Ik voel in gesprekken snel aan waar de behoefte ligt en ben open en transparant. Als klanten iemand willen die met ze meepraat, moeten ze niet bij mij zijn. Die kwaliteit probeer ik ook bij de mensen in mijn team te stimuleren. ‘Zorg dat je altijd je voelsprieten uit hebt’, zeg ik hen. ‘Of het nu op een feestje, op het schoolplein, of bij een klant is’. Want in ons vak kun je ontzettend veel voor onze klanten betekenen, maar we zijn vaak te bescheiden. Dat zie ik graag veranderen.

Ik geloof dat de ‘werknemer van nu’ ondernemender is. Vanuit mijn rol probeer ik mijn collega’s te inspireren die kwaliteit (verder) te ontwikkelen. Welke wensen heeft de ondernemer en hoe kunnen we daar bij helpen? Uit dat soort gesprekken met collega’s en klanten krijg ik ontzettend veel energie!

Ik zit momenteel, als één van de jongste deelnemers, in een traject van drie jaar om partner te worden. Tegelijkertijd ben ik ook net moeder geworden. Vaak denk je dat die combinatie niet samengaat, dat ambities bij vrouwen verloren gaan. Maar dat ik er drie maanden tussenuit ben geweest, midden in die opleiding tot partner, was geen enkel probleem. Sterker nog, ik heb geen vertraging opgelopen. Je krijgt hier het gevoel dat het er om gaat dat je je kwalificeert. Wat maken die paar maanden op de lange termijn dan uit?

Ik hoop dat nog meer vrouwen inzien dat het allebei kan. Je ambities waarmaken, zonder dat je werk je leven overneemt. Juist wij als jonge ambitieuze vrouwen bieden de organisatie een ander perspectief waar in deze tijd van verandering ook behoefte aan is. Dus moeder én partner bij BDO op je 35ste, why not?!’

Hulp nodig?

Laura van Dalen

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Laura van Dalen

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan