Dyon van Etten

Gastheer

Ik zorg ervoor dat de bezoeker zich welkom voelt

Wanneer je ons kantoor in Eindhoven binnenstapt, is de kans groot dat je als eerst begroet wordt door Dyon van Etten (31). Hij werkt nu een jaar als gastheer bij BDO Eindhoven. Hij vervulde deze rol eerder al in een pretpark, en nu dus bij ons; een accountancy- en advieskantoor. Dyon: “De werkzaamheden zijn anders, maar het idee is hetzelfde. Ik zorg er hier ook voor dat de bezoeker zich welkom voelt.” Wat Dyon zo leuk vindt aan zijn werk? En welke skills een goede gastheer/-vrouw volgens hem moet bezitten? Hij vertelt er meer over!

Na ruim zeven jaar bij zijn vorige werkgever was het tijd voor wat anders. “Ik kende al iemand die bij BDO werkt en hoorde er goede verhalen over. Toen zag ik twee vacatures voorbijkomen die mij wel aanspraken. Na het solliciteren handelde BDO snel en de volgende dag werd ik al gebeld voor een kennismakingsgesprek. Het werd de rol van gastheer.”

Wat doet een gastheer bij BDO?

“We beginnen altijd met het openen van het pand en het wegwerken van post. De vestiging in Eindhoven is het hoofdkantoor van BDO Nederland, waardoor we aardig wat post en pakketten binnenkrijgen. We zijn ook verantwoordelijk voor het bestellen van alle kantoorbenodigdheden voor onze vestiging zoals papier, pennen, koffie, thee, dat soort zaken. En we regelen dat het gerepareerd wordt als er zaken defect zijn zoals deurklinken, lampen of een verstopt toilet. In een pand met ruim 400 werkplekken is dat best een uitdaging. Ook ontzorgen we onze collega’s met onder andere het reserveren en klaarmaken van spreekkamers. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het ontvangen van bezoekers. Zodra die aan de balie staan moet al het andere werk even wachten en proberen we hen zo goed mogelijk te helpen.”

Welke skills moet je hebben om een goede gastheer/-vrouw te zijn?

“Je moet uiteraard een vriendelijke uitstraling hebben. Je bent veel in contact met mensen, dus je moet geduldig en begripvol kunnen zijn. Je moet ook snel kunnen schakelen, als er iemand aan de balie staat gaat dat voor de rest. Je weet dus nooit precies hoe je dag eruit gaat zien. Er wordt dan ook wel de nodige flexibiliteit van je verwacht.”

En hoe ervaar je werken bij BDO?

“Toen ik hier begon wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik dacht wel dat er een hele formele sfeer hing. Dat is niet zo. Er hangt juíst een hele open en fijne sfeer. Ook wordt er heel veel georganiseerd. We hebben geregeld leuke uitjes, zoals borrels of een avondje Casino. Dit keer ben ik samen met een collega aan zet om een leuke activiteit voor ons team te organiseren. Een groot voordeel voor mij is ook de reistijd; ik woon op loopafstand van kantoor. Als gastheer heb je helaas niet de voordelen van het hybride werken. Je moet natuurlijk wel op kantoor aanwezig zijn. Maar dat ik dan binnen 10 minuten thuis ben, is wel ideaal. In toekomst zou ik nog wel willen kijken naar andere mogelijkheden binnen BDO. Je kunt hier veel kanten op. Voor nu wil ik vooral iets doen wat ik leuk vind, dat is het belangrijkste. En dat heb ik gevonden in deze rol.”

Over Dyon van Etten

Dyon komt uit Eindhoven en studeerde sportcommunicatie. Als hij niet op kantoor is, is hij waarschijnlijk bezig met één van zijn hobby’s. Hij fietst, loopt graag hard of fitnest. Daarnaast heeft hij een passie voor muziek en films, pubquiz’en en is hij trouwe PSV-supporter.

 

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan