Pieter Buitenhuis

Communicatieadviseur

Je kunt je vak hier heel goed uitoefenen

Om ons meer te vertellen over wat een communicatieadviseur bij BDO zoal doet, interviewden we collega Pieter Buitenhuis (33). Maar eigenlijk hadden we hem ook kunnen vragen dit zelf op papier te zetten. Pieter werkte namelijk jarenlang als journalist en eindredacteur voor de krant en een betaald voetbalclub. Teksten schrijven is hem dus niet vreemd. Na dat met veel plezier gedaan te hebben, zocht hij een nieuwe uitdaging die hij vond als communicatieadviseur voor BDO Advisory en Tax & Legal. “Ik ben nu commerciëler bezig. Uiteindelijk draag je bij aan het verkopen van een product of dienst. Die doelgroepgerichte aanpak waarbij je mensen op een bepaalde manier ergens naar probeert te laten kijken vind ik heel interessant.”

Als communicatieadviseur is Pieter een sparringpartner voor onze collega's uit ‘de business', zoals we dat hier noemen. Dat zijn accountants of adviseurs die met onze producten en diensten hun klanten willen ontzorgen. Pieter: “Om hen het beste met hun doelgroep in contact te laten komen, adviseer ik deze collega's over de inzet van communicatiemiddelen. Daarna maak ik met een marketeer een plan van aanpak om zo een zo sterk mogelijke campagne te realiseren. Vervolgens is het aan mij om dat ook te managen. Je bent dus eigenlijk een adviseur op communicatief gebied maar ook een projectmanager.”

Eigen aandachtsgebied

Door de grote hoeveelheid aan producten en diensten die BDO biedt, heeft iedere communicatieadviseur eigen aandachtsgebieden. Voor Pieter zijn dat BDO Advisory en BDO Tax & Legal. “Waar ik op dit moment bijvoorbeeld druk mee bezig ben is het vermarkten van een nieuwe dienstverlening vanuit Legal. Daar zijn eigenlijk nog helemaal geen uitingen over en dat bouwen we uit tot een heel portfolio aan middelen die we op diverse manieren kunnen inzetten. Denk daarbij aan het coördineren van webteksten, opbouwen van een nieuwe webpagina en uitdenken van een demovideo. Wat dat betreft kun je je vak hier heel goed uitoefenen.”

“Geen BDO-shirt boven mijn bed”

De switch van het betaald voetbal naar een accountants- en advieskantoor is Pieter goed bevallen. Hij vertelt: “Toen ik wegging bij de voetbalclub zei ik gekscherend dat ik als kind natuurlijk geen BDO-shirt boven mijn bed had hangen. Toch vind ik dit werkgebied interessanter. Je moet meer moeite doen om de aandacht van je doelgroep te krijgen. Dat maakt onze uitdaging, maar ook onze impact op het resultaat groter. Als je daar waarde uit haalt, wat ik doe, geeft werk veel meer voldoening. Daarbij biedt BDO ook een hele prettige werkomgeving waarbij aandacht voor de persoon en het team echt voorop staat.”

Kritische blik

Welke skills een goede communicatieadviseur bij BDO moet beheersen? “Het klinkt misschien vreemd, maar ik haal zelf veel voldoening uit kritisch denken”, zegt Pieter. “Ik ben graag bezig met perfectioneren in de breedste zin van het woord. Als ik een tekst lees, toch altijd nog even nadenken of het wel écht aansluit bij de doelgroep die we willen bereiken.” Een kwaliteit die ook van groot belang is, is het om kunnen gaan met veel verschillende type mensen. Pieter: “Je spreekt in deze rol met allerlei mensen. Een goed inlevingsvermogen kan daarbij helpen. Maar vanuit BDO zijn er ook diverse tools om met verschillende type mensen te leren werken, wat voor een adviesbaan heel fijn is.”

Informele omgeving

Naast hard werken, is er ook ruimte voor ontspanning. “De onderwerpen waarmee me werken zijn serieus en inhoudelijk, maar de omgeving is veel informeler dan de onderwerpen doen vermoeden. We zijn een jonge afdeling, maar met voldoende mensen met veel ervaring. Samen doen we veel leuke dingen, georganiseerd door BDO of gewoon onderling. We gaan geregeld met z'n allen de kroeg in of een keer lunchen", vertelt hij. En dat, ondanks dat niet iedereen dagelijks op kantoor te vinden is. “Het hybride werken vind ik ideaal. Ook al woon ik op steenworp afstand van kantoor Eindhoven, vind ik het fijn om af te kunnen wisselen tussen thuiswerken en kantoor. De kracht is denk ik juíst dat je elkaar niet iedere dag ziet waardoor het ook leuk is om buiten werktijd dingen met elkaar te ondernemen.”

Over Pieter

Pieter woont samen met vriendin Fenna in Eindhoven. Pieter is een fervent sporter, zowel in het uitoefenen als bekijken. Hij springt geregeld op de racefiets voor een mooie route, is altijd in voor een actieve vakantie of zit als supporter in het Philips Stadion. Verder heeft hij een liefde voor muziek én het verhaal daarachter, wat hem ook typeert als persoon: altijd nieuwsgierig naar verhalen en strategieën achter allerlei zaken.  

Hulp nodig?

Jilke van Hulten

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur mij een bericht

Jilke van Hulten

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan