Maud Hoenderkamp

Campus Recruiter bij BDO

Héél leuk om mijn eigen werkgeluk over te kunnen brengen

Ben je via de universiteit, studievereniging of een evenement in aanraking gekomen met BDO? Grote kans dat je dan een van onze enthousiaste Campus Recruiters hebt ontmoet. Was dat in Rotterdam of Den Haag? Dan komt Maud Hoenderkamp je vast bekend voor. En anders herken je haar wel van je eerste sollicitatiegesprek.

“Wat ik héél erg leuk vind, is dat ik mijn werkgeluk over kan brengen naar de kandidaten die ik spreek”, vertelt Maud, die pas 23 jaar is. “Die leeftijd werkt vaak in mijn voordeel.  Veel starters willen toch weten hoe het is om al op jonge(re) leeftijd te gaan werken. Ik merk dat zij het fijn vinden dat ik daar uit eigen ervaring een realistisch beeld van kan geven.”

“Het beeld is heel anders dan de werkelijkheid”

Maud is sinds september 2022 Campus Recruiter bij BDO, voor de Regio Zuid-West. “Met ons team van Campus Recruiters doen we de werving en selectie voor starters tot één à twee jaar werkervaring en zijn we betrokken bij aannemen van stagiaires en werkstudenten. Daarvoor gaan we bijvoorbeeld naar events van hogescholen, universiteiten, studie- en studentenverenigingen. Ook sparren wij met onze zakelijke afdelingen over de behoeftes op de afdelingen. Dus een heel dynamisch beroep!”

Wat Maud opvalt, is dat veel mensen BDO alleen kennen als een accountancykantoor. “En de accountancy staat toch nog steeds bekend als stoffig, suf en formeel. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn beeld in eerste instantie ook zo was, maar het tegenoverstelde is waar! Het is juist heel informeel en helemaal niet stoffig. Ook hebben we naast accountancy nog heel veel andere takken, zoals Tax & Legal en Advisory. Het beeld dat kandidaten soms hebben bij BDO is dus heel anders dan de werkelijkheid.”

“Oriënteer je goed en volg je gevoel!”

Als Campus Recruiter is het belangrijk om echt achter het bedrijf te staan. “Dat doe ik volledig. BDO is een ontzettend mooi bedrijf en goede werkgever, waar ik veel kansen, vrijheid en verantwoordelijkheid krijg. Al na een maand bij BDO kreeg ik de kans om me ook bezig te gaan houden met een stukje arbeidsmarktcommunicatie vanuit het Campus Recruitment team! Ik was best verbaasd over dat dit zo snel mogelijk is bij zo’n groot kantoor, maar dat geeft aan welke kansen je hier krijgt.”

Voor de werkzoekende starters in deze branche heeft Maud twee tips bij het kiezen voor de juiste werkgever. “Oriënteer je goed. Ga eens op de koffie bij een kantoor om daar de sfeer te proeven en mensen te spreken. Dat is toch een heel andere belevenis dan een event. Op die manier krijg je een nog veel betere indruk van die mogelijk nieuwe werkgever. En denk je beter te passen bij een ander kantoor dan BDO? Kies daar dan voor. Volg je gevoel en doe wat je gelukkig maakt. BDO is het bedrijf dat mij heel erg gelukkig maakt en waar ik met heel veel plezier werk. Dat gun ik alle starters!”

Help Maud winnen!

Onze Maud is genomineerd als Meest Invloedrijke Recruiter 2023 in de categorie Recruitment Talent! Help Maud en BDO om te winnen door hier te stemmen . Let op: meer dan één keer stemmen is niet toegestaan en alles dient volledig ingevuld te zijn, anders is de stem ongeldig.

Hulp nodig?

Lizzy van de Steeg

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Lizzy van de Steeg

Campus Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan