Maurice Dentro

Senior Consultant Tax

Ik kreeg een aanbod van een Franse waterpoloclub en wist dat ik deze kans moest pakken

Tot voor kort vond je Maurice Dentro (26) geregeld op onze kantoren in Rotterdam en Den Haag. Nu bevindt zijn werkplek zich in Sète, Frankrijk. Vlakbij het zwembad. Naast zijn werk als Belastingadviseur is Maurice namelijk professioneel waterpoloër. Maurice: “Drie maanden geleden had ik dit nooit verwacht, maar ik kreeg een aanbod van een Franse club en wist dat ik deze kans moest pakken.” Maurice beoefent nu topsport in combinatie met zijn werk bij BDO. Hoe dat er in de praktijk uit ziet? Hij vertelt er meer over!

‘Ik koos voor een studie in plaats van professioneel waterpolo’

“Ik heb altijd op hoog niveau waterpolo gespeeld. Eerst bij mijn club in Barendrecht (ZPB H&L Productions), waar ik ben opgegroeid. Daar speelde ik vanaf mijn 15e in de Eredivisie en daarnaast trainde ik mee bij Jong Oranje. Vanaf een jaar of 19/20 kwam daar verandering in, toen ben ik me meer gaan focussen op studie in plaats van professioneel waterpolo. Het werd de master Fiscale Economie aan de Tilburg University. Daarbij ben ik wel altijd blijven spelen op het hoogste niveau in Nederland met als grootste succes het landskampioenschap in het seizoen 2020/2021 met GZC Donk.”

Portefeuille met familiebedrijven

Na zijn studie gaat Maurice aan het werk. Hij vertelt: “Tijdens mijn studie had ik de keuzevakken bedrijfsopvolging en vermogensplanning. Onderwerpen die vooral bij ondernemersfamilies spelen. Dat zijn dan ook de klanten waarmee ik het liefste samenwerk. BDO heeft een grote portefeuille met familiebedrijven en we zitten echt om de keukentafel met de eigenaren; families en gezinnen. Dat vind ik heel erg leuk. Dat was voor mij dan ook een van de redenen om bij BDO te gaan werken.”

Een unieke kans

Maar drie maanden geleden kreeg hij een telefoontje waar hij geen nee op kon zeggen. Maurice: “Een teamgenoot was in gesprek met een club in Frankrijk. Via beelden zagen ze mij ook spelen en ze hebben me toen benaderd. Ik wist eigenlijk meteen dat ik deze kans wilde pakken. In Frankrijk is de sport verder ontwikkeld dan in Nederland en vroeger was het altijd een droom om als professional de sport in het buitenland te beoefenen. Een voorwaarde voor mij was wel dat ik kon blijven werken. Een uur na het telefoontje stond ik aan het bureau bij mijn senior manager en heb ik open kaart gespeeld. Hij beaamde meteen dat ik deze unieke kans moest pakken en dacht graag met me mee over de mogelijkheden.”

Vaste routine

Sinds 1 augustus werkt Maurice vanuit Frankrijk en heeft hij een nieuwe vaste routine van waterpoloën en werk. “Van 9 tot 12 trainen we. Dan ga ik naar huis en werk ik tussen 1 en 7 ongeveer. ’s Avonds train ik dan nog van half 8 tot half 10. In de weekenden spelen we een wedstrijd. Het zijn af en toe wel lange dagen, maar daar heb ik zelf voor gekozen. Ik ben ook wel minder gaan werken, nog zo’n 25 uur. Mijn collega’s spreek ik nog net zoveel, alleen dan digitaal. Je kunt daardoor inhoudelijk alles prima doen, maar even bijpraten is toch anders. Eigenlijk is het wat dat betreft weer terug naar de coronatijden. Dat is soms wel jammer.”

‘De cultuur bij BDO is in mijn ogen iets heel groots’

Ondanks dat hij zijn collega’s nu niet live ziet, support het team hem zeker op afstand. “Ze vragen vaak of ze mij nog ergens bij kunnen ondersteunen op werkgebied. Die behulpzaamheid is ook hoe we met elkaar omgaan. Daarnaast mag en kan je bij BDO echt jezelf zijn en wordt initiatief gewaardeerd en gestimuleerd. Die cultuur is in mijn ogen iets heel groots.”

Over de vraag of Maurice nog ambities heeft in zijn sportcarrière, moet hij even nadenken: “Ik had dit eigenlijk al niet meer verwacht. Ik ben hier heel erg trots op. Wat ik nog wel graag zou willen is ooit Nederlands kampioen worden met mijn club in Barendrecht.”

Hulp nodig?

Lizzy van de Steeg

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Lizzy van de Steeg

Campus Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan