Kelly Steen

Jr. Belastingadviseur Tax & Legal

Mijn hele werkteam is nu fan van Telstar!

Kelly Steen (26) heeft eigenlijk twee fulltimebanen: ze voetbalt als keepster in de Eredivisie Vrouwen en werkt als Jr. Belastingadviseur Tax & Legal voor BDO (Amstelveen). Hoe houdt ze die twee ballen tegelijk hoog? En waar droomt ze van? 

Voetbal is er bij Kelly met de paplepel ingegoten. Haar oom was profvoetballer. Ook haar grootouders speelden op hoog niveau én gaven daarna training. “Mijn eerste woordje was ‘bal’, in plaats van ‘mama’”, grapt ze. Tot en met haar zestiende voetbalde ze bij verschillende (jongens)jeugdteams en kwam ze uit voor alle Nederlands jeugdelftallen. “Die eerste keer dat je het volkslied hoort, is echt een kippenvelmoment.”

Werk en voetbal goed te combineren

Afgelopen seizoen keerde ze na vijf seizoenen PSV (en studeren en werken in Tilburg) terug bij Telstar, waar ze eerder drie jaar op doel stond. “Het voetballen is heel goed te combineren met mijn werk bij BDO”, vertelt ze. “Qua uren is het net een extra fulltimebaan, maar zo voelt het niet hoor. Ik start vroeg op, sluit op tijd af om ’s middags te trainen en werk dan ’s avonds nog een uurtje door. Bewegen in de buitenlucht zorgt voor frisse energie, waardoor ik daarna enorm productief ben.”

Ze voelt daarbij alle steun én support van haar collega’s bij BDO. “Ze geven mij alle ruimte die ik nodig heb en hebben alle begrip voor mijn situatie. Iedereen leeft heel erg mee, dat is vooral heel erg fijn. Mensen kunnen het wel ‘oké’ vinden, maar als ze niet enthousiast zijn of nergens naar vragen, voelt het toch anders. Maar aan belangstelling zeker geen gebrek, haha. Ik moet aan het begin van de week altijd verslag doen van de wedstrijd en gedurende de week voorbeschouwen op de wedstrijd die komt, dus dat is wel leuk. Volgens mij is heel mijn werkteam nu Telstar-fan!” 

Buitenlands avontuur?

Als Jr. Belastingadviseur Tax & Legal werkt Kelly op de internationale vennootschapsbelasting-afdeling, waar ze vooral druk is met belastingaangiftes en tax compliance-stukken voor grote internationale ondernemingen, vaak met hoofdkantoren wereldwijd. “Ik schakel veel met member firms in het buitenland, bijvoorbeeld over een uitbreiding met een Nederlandse vestiging en de bijpassende verplichtingen. In dat opzicht is het een hele internationale baan. Ik zou ook best voor een BDO-kantoor in het buitenland willen werken, het liefst in combinatie met voetbal natuurlijk.”

Haar grote droom is nog een keer in Engeland, Duitsland, Spanje te mogen voetballen. “Ik heb nu wel een jaar bijgetekend bij Telstar, maar wie weet het jaar daarna. Dat lijkt het me wel heel gaaf. Ik zou werk en voetbal ook dan wel graag met elkaar combineren. BDO staat daar open voor. Die flexibele houding en het rekening houden met persoonlijke situaties, vind ik typerend aan deze werkgever, iedereen heeft overal wel begrip voor. Op die manier kan ik me ook als belastingadviseur blijven ontwikkelen op mijn gewenste tempo. Om maar aan te geven dat er bij BDO heel mogelijk is. Die bal ligt echt bij jou!”

Foto: Ronald Gringhuis

Hulp nodig?

Lizzy van de Steeg

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Lizzy van de Steeg

Campus Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan