Evelien Poleij

Junior Belastingadviseur

Ik voel me vrij om te ontdekken wat ik zelf graag wil

De belastingadviseurs bij BDO doen veel meer dan alleen de bekende aangiftes. Ook onze junior belastingadviseurs staan elke dag weer voor een nieuwe uitdaging. Vraag maar aan Evelien Poleij (29), die zich het liefste vastbijt in de meest complexe fiscale dossiers. “Hoe lastiger, hoe leuker!”

Evelien begon in maart 2019 als werkstudent bij BDO en startte na haar master fiscaal recht als junior belastingadviseur bij onze vestiging in Roosendaal. Sinds september 2021 werkt ze bij BDO Amstelveen. “Die overstap is mij heel makkelijk gemaakt en ik ben met open armen ontvangen. Dat zegt wel iets over de korte lijnen binnen de organisatie en de goede werksfeer hier op de kantoren.”

Breed perspectief

Evelien werkt voor de algemene praktijk met als specifieke fiscale aandachtsgebieden inkomsten- en vennootschapsbelasting. ‘Voor elke vraag kunnen ze bij ons terecht. Als het te specialistisch wordt, schakelen we die vraag intern verder door. Voor een groot deel van de klanten ben ik de eerste contactpersoon. Ik begeleid het proces en doe op fiscaal gebied veel inhoudelijke dingen, van de aangiften tot het adviseren. Heel breed dus!’

Dat brede perspectief past helemaal bij Evelien, die van tevoren eigenlijk nooit weet hoe een werkdag zal lopen. “Soms ben ik een hele dag bezig met een groot adviesvraagstuk, terwijl ik de volgende dag van alles door elkaar doe, steeds moet schakelen en de hele dag word gebeld. Ik vind dat zelf leuk, want het lijkt me heel saai om dagelijks alleen maar over gebaande paden te wandelen. Maar ik kan me best voorstellen dat andere mensen meer structuur en zekerheid willen. Dat kun je bij BDO gewoon aangeven en dan wordt daar rekening mee gehouden.’

Aanpassingsvermogen

Om het werk als belastingadviseur goed te kunnen doen, is een goed aanpassingsvermogen volgens Evelien belangrijk. Zeker wanneer je, zoals zij, houdt van de grotere en complexere vraagstukken. “Dat vind ik het leukste. Echt die fiscale wetgeving induiken, met als resultaat een eindproduct waar de klant werkelijk iets mee kan én gaat doen. Zo heb ik een tijdje terug een verzoekschrift voor de Belastingdienst geschreven om de bedrijfsoverdracht van een grote onderneming te regelen. En laatst was ik betrokken bij een grote herstructurering, waarvoor ik een uitgebreide memo heb gemaakt met oog op een fiscaal vriendelijk inrichting.”

Evelien vertelt dat het in de algemene praktijk van belang is om van alle fiscale zaken in elk geval een beetje verstand te hebben. “De combinatie van het juridische aspect met het cijfermatige is bij ons heel erg aanwezig, en dat heeft ook echt mijn voorkeur. Bij dat werk is het belangrijk de uitdaging zelf te vinden en naar je toe te trekken. Mijn ervaring is ook dat je na een fout niet wordt afgebrand, maar constructieve feedback krijgt waar je wat mee kunt.”

Gouden combinatie

Evelien staat open voor wat de toekomst haar brengt. “Ik weet nu nog niet precies welke kant ik op wil. Maar stel dat ik me in een bepaald vakgebied wil specialiseren, of graag een kijkje wil nemen in een andere keuken, dat weet ik zeker dat daar rekening mee wordt gehouden. Ik voel echt dat er binnen BDO oog is voor waar ik naartoe wil én voor wie ik ben. Ik ervaar heel erg de vrijheid om te ontdekken wat ik zelf graag wil.’

Wat Evelien zo aanspreekt in BDO als werkgever, is ‘de gouden combinatie’ tussen het kleine en grote kantoor. “In mijn omgeving promoot ik BDO altijd! Als ik vertel over hoe het er bij ons aan toegaat, bijvoorbeeld hoe informeel de sfeer op de werkvloer is, staan ze daar vaak wel van te kijken. Tegen die mensen zeg ik dan ook: als je een prettige werksfeer en een goede werk-privébalans belangrijk vindt, én van een uitdaging houdt, dan ben je bij BDO echt op je plek!”

Hulp nodig?

Laura van Dalen

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Laura van Dalen

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan