Anouk van Rooijen

Belastingadviseur

Ik hoorde medestudenten vaak zeggen dat ze niet direct voor een specialisme wilden kiezen

'Het succesvol afronden van de master Fiscaal Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam was een mooie mijlpaal, maar direct daarna stond ik voor de volgende uitdaging: op zoek naar een ‘echte’ baan. Ik wist dat ik als belastingadviseur aan de slag wilde gaan, maar nog niet bij welke werkgever. Inmiddels heb ik helemaal mijn plek gevonden bij BDO. In deze blog vertel ik je graag waarom ik voor BDO heb gekozen en hoe het is om als belastingadviseur bij BDO te werken. 

Persoonlijke benadering

Ik wist dat ik graag wilde werken bij een professioneel kantoor dat internationaal actief is. Mijn voorkeur ging uit naar een kantoor waar je aan uitdagende opdrachten werkt en mooie klanten mag bedienen, maar waar je niet wegvalt in een groter geheel. Wat mij betreft heeft BDO op dit vlak ‘the best of both worlds’. Ik werk in een leuk, hecht maar ook dedicated team, waar – ondanks de soms hectische en drukke periodes - veel aandacht is voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Omdat de organisatie niet té groot is, heb ik ook goed contact met collega’s buiten mijn eigen team. Tegelijkertijd heb ik toegang tot het wereldwijde netwerk van BDO en mag ik uiteenlopende klanten adviseren. Daar haal ik veel voldoening uit.

"Als je al weet dat je een bepaald belastingmiddel leuk vindt of graag een specifiek onderdeel van de fiscaliteit wil ontdekken, waarom zou je dat dan niet direct doen?"

Specialisme: loonheffingen

Tijdens de eindfase van mijn master, toen iedereen in de collegebanken zich aan het oriënteren was op de arbeidsmarkt, hoorde ik medestudenten vaak zeggen dat ze niet direct voor een specialisme wilden kiezen. Ik heb dat wél gedaan: ik ben meteen als loonheffingenspecialist aan de slag gegaan bij BDO. Een keuze waar ik nog altijd blij mee ben. Een van de mooie kanten van dit specialisme vind ik dat we met mensen werken. De werknemers staan centraal, je hebt te maken met hun persoonlijke situaties. Dus als je al weet dat je een bepaald belastingmiddel leuk vindt of graag een specifiek onderdeel van de fiscaliteit wil ontdekken, waarom zou je dat dan niet direct doen? 

Een groot voordeel van dit specialisme bij BDO vind ik dat je daarbinnen breed wordt opgeleid. Ik houd me bezig met zowel nationale als internationale vraagstukken, voor een divers klantenpakket. Ook is er geen strikte scheiding tussen de aangiftepraktijk en de adviespraktijk: binnen ons team werk je in principe zowel aan aangiften als aan adviezen. Ik vind het als starter belangrijk om kennis van beide op te doen. Zo geeft BDO mij de ruimte om binnen het specialisme waarin ik werkzaam ben te ontdekken wat ik leuk vind en waar mijn talent ligt. 

Flexibiliteit

Ik ben geboren en getogen in Twente. Na zo’n acht jaar met veel plezier in Utrecht en Amsterdam te hebben gewoond, wilde ik toch graag terug naar de plek waar ik ben opgegroeid. Maar omdat ik het zo naar mijn zin heb bij BDO in Amstelveen, wilde ik eigenlijk wel aan het kantoor in Amstelveen verbonden blijven. Dat bleek geen probleem te zijn. BDO is een tijdje geleden gestart met ‘hybride werken’. Dat betekent dat je mag werken op de plek die past bij de werkzaamheden, de samenwerking met collega’s en je persoonlijke situatie. Op een BDO-kantoor, bij de klant of thuis. Dat stelt mij in de gelegenheid om deels op het kantoor in Amstelveen, deels op het kantoor in Enschede en deels vanuit huis in Twente te werken. Omdat we een vaste teamdag hebben, waarop we allemaal naar kantoor komen, gaat het hybride werken niet ten koste van het persoonlijke contact met mijn collega’s. En via online meetings staan we ook op thuiswerkdagen nauw met elkaar in contact. Door deze manier van werken kan ik, ondanks dat ik nu zo’n 160 kilometer van mijn standplaats woon, met veel plezier blijven werken bij BDO in Amstelveen. 

Interesse?

Ben je benieuwd of BDO ook bij jou past of wil je meer weten over werken bij BDO? Ik vertel je er graag meer over!'

Over Anouk

Anouk van Rooijen is 27 jaar oud en sinds juni 2020 als Belastingadviseur werkzaam bij BDO in Amstelveen. Nadat zij de afgelopen jaren in Utrecht en Amsterdam heeft gewoond, is zij recentelijk terug verhuisd naar Twente, waar zij oorspronkelijk vandaan komt. Verder is Anouk gek op wintersport en brengt ze graag gezellig tijd door met familie en vrienden.

Hulp nodig?

Laura van Dalen

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Laura van Dalen

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan