Marinthe den Boer

Campus Recruiter

We zijn echt een sparringpartner voor de business

Het hele jaar door neemt BDO mensen aan, van werkstudenten en starters tot doorgewinterde professionals. Het gaat om vele honderden mensen per jaar, en het aantal nieuwe collega’s blijft ook elk jaar groeien. Maar die nieuwe mensen komen niet zomaar aanwaaien. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt door onze onvermoeibare recruiters, zoals Marinthe den Boer (26).

“Ja, iedereen is druk aan het werk, maar we nemen ook de tijd om successen te vieren en leuke uitjes te plannen. Het belangrijkste vind ik dat iedereen oog heeft voor elkaar en dat collega’s echt zichzelf kunnen zijn.”

Connectie maken met studenten

Na haar studie bedrijfskunde startte Marinthe in februari 2021 bij BDO als Campus Recruiter. In die rol is ze verantwoordelijk voor de werving en selectie van studenten en starters tot één jaar werkervaring. “Dat betekent veel bellen met mensen die op zoek zijn naar een stage of startersfunctie. Verder bezoek ik events bij studieverenigingen en onderwijsinstellingen. Zo heb ik morgen een diner bij een studentenvereniging in Amsterdam. Bij elke gang maken we dan kennis met een paar studenten.”

De ene dag op pad, de volgende dag sollicitatiegesprekken voeren en dan weer met de afdeling mooie plannen smeden; elke dag doet Marinthe wel iets anders. “En er komen altijd weer dingen tussendoor waardoor mijn dag altijd anders eindigt dan gedacht. Niet altijd handig, maar wel leuk, want dit geeft mijn rol een bepaalde dynamiek. Ik kom ook overal en nergens. Ik zeg altijd: als je moeilijk afscheid kunt nemen van het studentenleven, moet je campus recruiter worden. Om de connectie te maken met studenten, is het belangrijk dat je snel op een lijn ligt. Dan pas kun je goed praten over wat ze willen na hun studie.”

Sparringspartner voor de business

Marinthe en haar collega-campus recruiters halen op jaarbasis enkele honderden nieuwe collega’s aan boord. “Elk jaar neemt dat aantal weer toe. In februari ligt de nadruk op stagiaires en studenten die een bijbaan zoeken. Wel met in het achterhoofd dat zij kunnen doorstromen naar een startersfunctie. In the end is het bedoeling om voor september een goede nieuwe lichting te laten starten bij BDO. Dat geeft ons als team de meeste voldoening. En wij zijn ook heel trots als een event is geslaagd. Zo hebben we vorige week op allerlei locaties een BFF-diner georganiseerd. BFF staat in dit geval voor Best Financial Friend. Gaaf om te zien hoe onze collega’s andere mensen uit de financiële wereld enthousiast kunnen maken voor BDO.”

Dit soort events bevestigt voor Marinthe dat recruiters bij BDO een sparringpartner zijn voor collega’s van de business. “We zijn eigenlijk continu in gesprek met de managers en partners van verschillende afdelingen, om te horen wat voor mensen zij nodig hebben en welke recruitmentactiviteiten daarbij horen. Omdat wij met één been in de studentenwereld staan, weten we ook wat de verwachtingen en behoeften zijn van starters. Op die totaal verschillende niveaus zijn we dus met mensen in gesprek. Dat maakt ons werk heel uitdagend. Zeker met alle concurrentie van andere kantoren, groot en klein.”

Warm ontvangen

Bij haar werk ervaart Marinthe de vrijheid om zelf zaken op te pakken. “Als het kantoor zelf alles al heeft uitgedokterd, kan het ook saai zijn. Bij BDO kun je nog dingen veranderen of vernieuwen, daar is de ruimte voor. Zo is een voorstel van mij aangenomen om de sollicitatieprocedure voor werkstudenten en stagiaires te versnellen, zodat we geen talent verliezen omdat het inplannen van afspraken te lang duurt. Het ging om een kleine verandering, maar het is toch mooi dat ik de afdeling kon overtuigen om het zo te doen.”

De ontvankelijkheid voor ieders mening en de bereidheid om dingen te veranderen, is volgens Marinthe kenmerkend voor een succesvol, toekomstbestendig kantoor. “Ondertussen is alles hartstikke goed geregeld en worden starters heel goed begeleid. Dat heb ik zelf ook ervaren. Ik startte midden in coronatijd, maar werd heel warm ontvangen en er lag een compleet inwerkprogramma voor mij klaar. En de persoonlijke begeleiding is heel goed. Mijn manager stimuleert mij op een positieve manier bij mijn ontwikkeling en neemt de tijd om écht met mij in gesprek te gaan. Om mij te begrijpen, zodat ze serieus kan meedenken over mijn kansen om te groeien. Heel fijn!”

Over Marinthe

Als student woonde Marinthe in Nijmegen, nu heeft ze haar eigen appartement in hartje Veenendaal. In haar vrije tijd is ze veel in de sportschool te vinden, vooral voor de Pilates-lessen. Buiten de sportschool gaat ze graag op stap met vriendinnen, spreekt ze af met haar vriend – die nog in Nijmegen studeert en woont – en ze is gek op lekker eten, maar niet van zelf koken, zeker niet als ze haast heeft. “Daarom is het ook wel handig dat ik bij mijn moeder in de buurt woon”, zegt ze met een knipoog.

Hulp nodig?

Jilke van Hulten

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur mij een bericht

Jilke van Hulten

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan