Ryan de Waard

Director Advisory

Zolang je je wensen uitspreekt en met goede ideeën komt, krijg je veel vrijheid om zelf die regie te nemen

Ryan de Waard (41) begon in 2002 bij BDO als accountant in de Audit & Assurance praktijk. Na ruim 10 jaar was het tijd voor wat anders. “Ik wilde een meer adviserende rol. Maar ik vond BDO wel nog steeds een erg leuke organisatie.” Hij raakte in gesprek met de afdeling Internal Audit, Risk and Compliance (IARC) binnen Advisory (de adviestak van BDO). Al snel was de overstap gemaakt. Inmiddels is Ryan Director Advisory, praktijkleider van de afdeling IARC én werkt hij mee aan BDO publicaties voor de financiële sector, zoals een jaarlijks terugkerend onderzoek naar pensioenfondsen in aanloop naar de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Je hebt intern de overstap gemaakt tussen twee afdelingen. Hoe ging dat destijds?

“Eigenlijk heel makkelijk. Toen ik mijn wensen uitsprak, stond BDO daar heel positief tegenover. Samen keken we naar de mogelijkheden en al snel was de overstap gemaakt. Mijn achtergrond als Register Accountant sloot goed aan bij de nieuwe rol. Ik ben me meer gaan richten op Internal Audit; je kijkt dan breder naar processen in een organisatie en geeft ook advies. Dat doe ik voornamelijk voor klanten in de financiële sector en grote corporates. Mijn team houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van risicomanagement, compliance en Internal Audit. Wij helpen organisaties om in control te zijn en te blijven. Inmiddels doe ik dit ook alweer 10 jaar en ben ik praktijkleider van de afdeling IARC. Zolang je je wensen uitspreekt en met goede ideeën komt, krijg je veel vrijheid om daarmee aan de slag te gaan en zelf die regie te nemen.” 

Vanwaar jouw keuze voor klanten in de financiële sector?

“Als accountant werkte ik al veel voor klanten in de financiële sector. Denk daarbij aan banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Na mijn overstap is dat zo gebleven. Je hoeft bij BDO overigens niet voor een specifieke sector of branche te kiezen hoor; je kunt ook een hybride klantenportefeuille bedienen. Maar, ik had altijd al interesse in de financiële wereld. Ze spelen een belangrijke rol in het (financiële) systeem van Nederland en worden gedreven door technologische innovatie. Daarnaast wordt de sector geconfronteerd met veel wet- en regelgeving wat het complex maakt om daarbinnen te ondernemen. Dat maatschappelijke belang en de complexiteit maakt dat ik een voorliefde voor die klanten heb.”

Wat houdt jouw rol als Director precies in?

“Als Director binnen Advisory ben ik verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van onze proposities (o.a. in relatie tot technologie) en de aansturing van het team. Ook ben ik hét aanspreekpunt voor vragen rondom Internal Audit specifiek in de financiële sector. Ik zorg dat ik op de hoogte ben van de ontwikkelingen, zowel in de sector als binnen ons vakgebied. Een drukke, maar hele leuk en uitdagende rol. Daarnaast houd ik me samen met een projectteam sinds twee jaar bezig met onderzoek naar pensioenfondsen in aanloop naar het nieuwe stelsel. Begin december publiceerden we de tweede editie van het rapport. Dit onderzoek doe ik samen met een projectteam van verschillende disciplines binnen BDO met als doel vanuit een analytisch perspectief onze visie te geven op de sector en de ontwikkelingen waar zij mee geconfronteerd wordt. Het nieuwe stelsel stelt pensioenfondsen namelijk voor de nodige uitdagingen waar wij als BDO weer bij kunnen helpen. Super actueel en interessant!”

En wordt er naast hard werken op jullie afdeling ook tijd gemaakt voor ontspanning?

“Uiteraard! Ons motto is work hard, play hard. Ons team is jong en bestaat uit ongeveer 18 collega’s. We doen ook veel leuke dingen samen, zoals borrels en andere activiteiten. Er heerst echt een vriendencultuur. We zien elkaar niet dagelijks want je kiest zelf waar je werkt; thuis, bij de klant of op kantoor. Maar we zijn geregeld op kantoor in Utrecht te vinden samen en dat is altijd gezellig.”

Tot slot: waar liggen jouw ambities nog binnen BDO?

“Mijn persoonlijke ambitie is om onze dienstverlening verder uit te breiden met een team van enthousiaste professionals voor onze klanten in de financiële en corporate sector.” 
 

Hulp nodig?

Jilke van Hulten

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur mij een bericht

Jilke van Hulten

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan