Susanne Friedrichs

Werkstudent M&A

De combinatie werk en studie bevalt goed: door de geboden flexibiliteit is dit goed te combineren

Susanne is werkstudent binnen de afdeling M&A. Benieuwd hoe zij het werken bij BDO ervaart? Dat lees je in haar blog.

‘Afgelopen jaar rondde ik mijn bachelor Bedrijfskunde af. Tijdens mijn bachelor merkte ik dat ik de finance-gerelateerde vakken altijd met plezier volgde. Dit was voor mij een teken dat ik graag de finance kant op wilde gaan na mijn studie. Echter, is de finance wereld een vrij breed begrip en kun je veel kanten op. Aangezien ik naast horeca-ervaring nog niet veel praktijkervaring had opgedaan binnen de finance-tak, ging ik op zoek naar een baan als werkstudent, zodat ik zowel werk en studie kon combineren.
Deze functie vond ik in februari binnen BDO M&A, waar ik ben gestart als werkstudent. 

Ik ben bij BDO terecht gekomen via mijn broer. Hij werkt al een paar jaar bij BDO als fiscaal adviseur en komt altijd heel enthousiast thuis van zijn werk. Na wat inlezen op de BDO-website en een gesprek met de campus recruiter was ik helemaal overtuigd. Tijdens mijn eerste week merkte ik al dat BDO een goede keuze was: een leuk enthousiast jong team met veel gezellige collega’s. Sommigen spreek ik ook buiten werktijden regelmatig. 
Daarbij kreeg ik ook gelijk goed mee wat het werk hier inhoudt. De M&A-kant was een beetje een gok toen ik begon, maar ik kwam er vrij snel achter dat dit veel meer dan alleen ‘cijfers’ is. Als M&A-adviseur ben je namelijk in projecten constant bezig met de klant, waardoor het sociale aspect ook van belang is.

In mijn functie als werkstudent hield ik mij de eerste zes maanden bezig met het onderwerp Environmental, Social & Governance (ESG). Ik merkte dat ik gelijk veel vrijheid en verantwoordelijkheid kreeg om dit “onderzoek” zelf in te richten, zoals bijvoorbeeld de verschillende interviews die ik heb mogen houden met een aantal private equity partijen. Het is leuk om te zien dat er daadwerkelijk acties gekoppeld worden aan datgene waar ik aan heb gewerkt. Zo zijn we nu bezig met het ‘ontwerpen’ van een ESG Due Diligence waar ik bij alle gesprekken/vorderingen betrokken ben. Een ESG Due Diligence houdt in het kort in dat je kijkt naar hoe een bedrijf ESG-onderwerpen managet. Onder meer diversiteit, duurzaamheid en de organisatiestructuur zijn hier onderdeel van. ESG wordt binnen organisaties steeds meer van belang;  aan het niet goed managen van ESG zijn risico’s verbonden. Voor bedrijven kunnen deze uiteenlopen van een waardevermindering van het bedrijf, het lastiger kunnen aantrekken van nieuwe werknemers of het risico op overtreding van de verschillende ESG-regelgevingen. 

Sinds september houd ik mij naast ESG ook bezig als werkstudent Corporate Finance. Hierin ondersteun ik de collega’s van Corporate Finance waar nodig en leer ik veel over de M&A-markt. Denk aan het bijhouden van deals in bepaalde sectoren, het opstellen van longlisten, bijdragen aan publicaties, et cetera. Het werk kan dus elke week weer anders zijn.

Naast mijn functie als werkstudent ben ik afgelopen september ook begonnen aan een master Finance. De combinatie werk en studie bevalt enorm, aangezien ik veel praktijkzaken die ik meekrijg binnen BDO herken tijdens colleges. Daarnaast is BDO zeer flexibel, omdat zij studie ook belangrijk vinden. Als ik bijvoorbeeld tentamens heb, kan ik mij hier helemaal op focussen en kan ik de gemiste werkuren gewoon een andere week inhalen. 

Na mijn studie zie ik mij zeker ook gaan werken binnen de M&A tak. De gok die ik in februari heb gewaagd, is dus een goede zet geweest. Ik hoop de komende maanden nog meer te leren en ervaring op te doen, maar ik vermoed dat dat binnen BDO M&A wel goed gaat komen!’  
 

Hulp nodig?

Jamie Wellink

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Jamie Wellink

Corporate Recruitment Specialist

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan