Blue Monday? Niet bij BDO!

12 januari 2023

Blue Monday, de derde maandag van het jaar, is volgens sommigen de meest deprimerende dag van het jaar. Goede voornemens blijken niet vol te houden te zijn, vakanties lijken nog ver weg, de dagen zijn donker en maandag is voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Maar wordt maandag 16 januari dan echt zo’n deprimerende dag? Niet als het aan ons ligt! We hebben geen grip op het weer en ja, maandag is nu eenmaal (officieel) de eerste werkdag van de week. Maar die voornemens, die hebben we wel degelijk zelf in de hand. En het fijne is: daarin sta je niet alleen. Je bent vast niet de enige die meer zou willen bewegen of denkt aan stoppen met roken.

Bij BDO bieden we op verschillende vlakken ondersteuning aan bij het waarmaken van die voornemens. Hoe we dat doen, leggen we hier onder uit met een overzicht van de meest voorkomende goede voornemens. En bij BDO hoef je niet alleen in januari bezig te zijn om een betere versie van jezelf te worden. Het hele jaar door vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Dan valt die ene maandag wel mee, toch?

#1: Meer tijd doorbrengen met familie en/of vrienden

Dat kan bij BDO! Activity Based Working is de duurzame manier waarop we binnen BDO met elkaar samenwerken. Werk je bij BDO dan krijg je de vrijheid om de werkplek (en -tijd) te kiezen die past bij jouw werkzaamheden, de samenwerking met het team, de klant en jouw persoonlijke situatie en voorkeur . Zo loop je veel minder kans die belangrijke wedstrijd van je vriend, het etentje met je team of de voorstelling van je dochtertje te missen!

#2: (Meer) bewegen, afvallen en gezonder leven

Zou je wat meer willen bewegen of moet je nog beginnen? Bij BDO vergoeden we (een deel van)  je sportschoolabonnement. Daarnaast organiseren we diverse sportieve activiteiten, zoals de BDO Run . Daarnaast heeft elk kantoor wel een hardloop-, fiets-, of crossfitgroepje zodat je zelfs indien gewenst samen met je collega’s in shape kunt blijven. 

Vitaliteit vinden we belangrijk bij BDO. Zo krijgen alle medewerkers de mogelijkheid om een vitaliteitscheck te doen. Dit bestaat uit een health check, een korte test over (werk)stress en een persoonlijk gesprek met een leefstijlcoach. Je krijgt hierbij praktische tips voor een gezonder eetpatroon en een fittere leefstijl. Een gezonde werkplek is natuurlijk ook erg belangrijk. Zo bieden we op alle vestigingen fruit aan en wordt in onze bedrijfsrestaurant erg op gezonde voeding gelet. Dan kom je in ieder geval wat minder snel in de verleiding om te gaan snaaien .

#3: Stoppen met roken, minder of geen alcohol, ontstressen of beter omgaan met geld

Vitaliteit gaat verder dan fysieke gezondheid. Daarom werken we bij BDO met het online welzijnsplatform OpenUp. Dit platform is gericht op de mentale gezondheid van werknemers en biedt je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten zoals masterclasses, groepsessies, mindfulnesstrainingen en 1-op-1 consulten met een psycholoog. Wil je stoppen met roken of hulp bij het beter omgaan met geld? Dan zou het platform van OpenUp je hierbij kunnen helpen.  

#4: Iets nieuws leren

Bij BDO bieden we via onze eigen BDO Academie en een online e-learning platform diverse trainingen aan waarmee je kunt werken aan je persoonlijke groei. Iets nieuws leren in 2023? Bij BDO gaat je dat wel lukken!

#5: Iets doen voor een ander

Vanuit het BDO Impact Centre organiseren we social-maatschappelijke projecten en initiatieven waar iedereen bij BDO een bijdrage aan kan leveren. Bijvoorbeeld via het mentorprogramma in samenwerking met het UAF waarbij BDO’ers een half jaar mentor zijn van gevluchte vakgenoten. Ook kunnen medewerkers deelnemen aan projecten van JINC, als trainer of coach voor jongeren.

Meer weten?

Dit is maar een greep uit alle mogelijkheden die BDO jou kan bieden om die goede voornemens te gaan halen. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in jouw carrièremogelijkheden bij BDO? Check snel onze vacatures of neem contact op met één van onze recruiters!

Tijd voor een
carrière bij BDO.

Maak een Jobalert en ontvang de meest recente
matchende vacatures in je inbox.

Bekijk alle vacatures