Tessa Visser

Secretaresse

Het is supergezellig om met accountants te werken!

Waar zouden die drukbezette accountants en adviseurs zijn zonder goede ondersteuning? Wat moeten zij beginnen zonder hun stressbestendige secretaresses en managementassistenten? Mensen zoals Tessa Visser (28) maken het werkende leven van hun collega’s makkelijker en overzichtelijker.

“Het leukste aan mijn werk vind ik het organiseren en plannen, zodat mijn collega’s de tijd en ruimte hebben om hun werk te doen. Daar worden zij blij van. En als zij blij zijn, word ik ook blij!”

Tessa Visser werkt op 1 mei 2022 precies drie jaar bij BDO Utrecht. Ze begon als medewerker business support en is sinds twee jaar secretaresse, voor met name de afdeling A&A (Audit & Assurance). “Een van mijn belangrijkste taken is het agendabeheer van vooral de partners en senior-managers. Verder houd ik me onder andere bezig met het organiseren van bijeenkomsten en personeelsuitjes, het reserveren van vergaderruimtes en het afhandelen van in- en uitgaande correspondentie.”

Tes, dat heb je weer goed gedaan!

Ze hoeft niet lang na te denken over de vraag welke eigenschap belangrijk is in haar werk. “Flexibel zijn. Als een collega binnenvalt met de vraag om iets tussendoor te doen, moet je niet gestrest raken, geen ‘help’ roepen in je hoofd. Dagen lopen altijd anders dan gepland. Daarom werk ik veel met To do-lijstjes, zodat ik alles rustig kan afvinken en het overzicht bewaar. En gelukkig ben ik van mezelf vrij stressbestendig.”

Wat Tessa vooral aanspreekt in haar werk is de hoge mate van verantwoordelijkheid. “Ik moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle jaarrekeningen en opdrachtbevestigingen op een correcte en representatieve wijze de deur uitgaan. En natuurlijk mogen mijn collega’s ervanuit gaan dat hun afspraken altijd goed in de agenda staan. Verder word ik best vrijgelaten als secretaresse en kan ik heel erg goed mijn eigen mening kwijt over wat in mijn ogen beter kan op de afdeling, omdat mijn perspectief heel anders is dan van de accountants. Daarom vragen ze mij ook vaak om input.”

Concreet voorbeeld van zo’n verbeterpunt is het tijdslot dat Tessa op eigen initiatief bij sommige partners in de agenda plant. “Op die manier hebben ze even de tijd om, bijvoorbeeld, een dossier te reviewen. Dat vinden ze heel fijn, want het geeft ze ademruimte. Top dat je dat zo hebt opgepakt, zeiden ze toen ik daarmee begon. Sowieso voel ik echt veel waardering voor mijn werk. Tes, dat heb je weer goed gedaan, hoor ik dan. Altijd leuk!”

Niks is te gek

Na twee jaar als secretaresse is Tessa wel toe aan een volgende stap. “Vanuit BDO heb ik de opleiding Managementassistent gevolgd bij Schoevers. Het is de bedoeling dat ik per oktober (2022) die functie zal vervullen. Dit betekent dat ik dan nog meer betrokken raak bij de voorbereiding op overleggen en de partners nog meer ondersteun, bijvoorbeeld door hun mailbox te beheren. Daar heb ik veel zin in! Voor mij weer een nieuwe uitdaging, met nieuwe kansen.”

En bij een heel andere organisatie dan waar ze tot drie jaar geleden in dienst was: een grote kapsalon, waar ze achter de receptie werkte. “Toen ik daar wegging, zeiden ze: ‘Ga je dan met accountants werken? Maar dat is toch een hele andere wereld?’ Natuurlijk! Maar ook met accountants is het supergezellig werken, weet ik nu uit ervaring. De sfeer bij ons op kantoor is sowieso heel goed, iedereen is in voor een praatje, de uitjes zijn heel leuk en je kunt hier altijd bij iemand binnenlopen als er wat is. Heel laagdrempelig dus! Gewoon een tof bedrijf om voor te werken.”

Tessa benadrukt ten slotte dat BDO ook een goede werkgever is vanwege de vele ontwikkelmogelijkheden. “Ze staan hier echt voor je klaar. Op persoonlijk vlak, maar zeker ook in je professionele ontwikkeling, wat voor werk je ook doet. Er is altijd ruimte voor een cursus, training of opleiding. Wil je zelf iets bereiken, kun je dat altijd aangeven. Dat vind ik bij BDO heel erg fijn. Het is wel belangrijk dat je zélf aangeeft wat je wilt. En dan is volgens mij niks te gek!”

Over Tessa

Tessa woont met haar vriend in Hilversum en buiten werktijd sport ze graag. Zo gaat ze twee keer in de week naar de sportschool om te kickboksen. Verder is ze veel op stap met vrienden; lekker een terrasje pakken, uit eten in een goed restaurant. “Ja, ik houd heel erg van gezelligheid!”

Hulp nodig?

Jilke van Hulten

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur mij een bericht

Jilke van Hulten

Corporate Recruiter

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan