Marleen Zonneveld

Senior Adviseur HR, Advisory

Ik mag echt pionieren!

Wie succesvol wil ondernemen, moet blijven vernieuwen. En dat betekent nieuwe gebieden verkennen en onbekende paden bewandelen. Daarom kijken we bij BDO altijd met een open vizier naar de mogelijkheden die voor ons liggen. Naar mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te zijn. En daar hebben we mensen voor nodig met lef en energie.

Marleen Zonneveld (31) is zo’n type. De Leidse Senior Adviseur HR werkt sinds begin dit jaar bij BDO Advisory, na zes jaar bij een bekend HR-consultancybureau. “Ik was niet actief op zoek naar iets anders, maar ik wist wel: als er iets moois op mijn pad komt, ga ik ervoor.” Glunderend: “En dat is gebeurd!”

Zó cool

De ambitie van BDO om een hagelnieuwe HR-adviestak voor klanten te bouwen, met een nieuw team en haar eigen ‘proposities’, maakte haar heel enthousiast. “Ik kreeg echt het gevoel dat ik hier mocht pionieren. En dat is in de praktijk ook echt zo! Sterker nog, ik ben alléén maar aan het pionieren. Een hele grote uitdaging, omdat ik in deze beginfase nog best zoekende ben. Maar juist die situatie biedt heel veel mogelijkheden om dingen te ontdekken en mijn smaak eraan te geven, en natuurlijk die van BDO. Geen keurslijf dus, maar alle vrijheid om met collega’s en andere specialisten écht ergens aan te bouwen. En dat is zó cool!”

Als Senior Adviseur HR is Marleen de inhoudelijk specialist die haar eigen ‘proposities’ vormgeeft, in de markt zet én vervolgens ook uitvoert. Maar HR is een heel breed vakgebied, met ‘harde’ en ‘zachte’ kanten, zoals strategie, assessments, belonen en beoordelen. Marleen is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de dienstverlening aan die harde kant, zoals functiewaardering, belonen, performance management. “Uiteindelijk moet HR-advies bijdragen aan de integrale dienstverlening van BDO. Dit betekent bijvoorbeeld met andere specialisten, zoals een arbeidsjurist, accountant of belastingadviseur, aan de bestuurstafel dúrven te zitten.”

Aan die bestuurstafel bij de klant is het de bedoeling dat de Senior Adviseur HR als een soort huisarts onderzoek doet naar wat er op HR-gebied gaande is, in de volle breedte. “Dat maakt het wel heel uitdagend, zeker in combinatie met die andere diensten van BDO waarvoor ik mijn basiskennis nog moet bijspijkeren. Dat multidisciplinaire karakter van onze dienstverlening vind ik heel erg tof. En best spannend. Van nieuwe collega’s verwachten we dan ook dat ze ondernemend zijn ingesteld, een commerciële blik hebben én lef tonen.”

Vertrouwen en veiligheid

Als ervaren HR Professional kijkt Marleen vanzelfsprekend kritischer dan de gemiddelde werknemer naar haar nieuwe werkgever. Maar vooralsnog is ze louter positief. “Mijn vermoeden was dat BDO een goede werkgever is en dat werd vanaf dag 1 bevestigd. Alleen al de indiensttreding geeft zo’n goede indruk; van het inwerktraject en de introductiedagen tot het portal voor je gegevens. De salarisschalen zijn transparant, ik kreeg cadeautjes thuisgestuurd en er is continue, oprechte aandacht voor de factor mens. Dat vind ik heel bijzonder. Alle zaken zijn goed op orde, en die solide basis creëert een gevoel van vertrouwen en veiligheid”

Ook over de arbeidsvoorwaarden zullen we Marleen niet horen klagen. “Het verbaast me echt hoeveel vakantiedagen we hebben, 32! En we kunnen er zelfs nog vijftien bijkopen. Voor mij heel fijn, omdat ik het leuk vind om te reizen en op pad te gaan. Ik sport ook heel graag, om mijn hoofd leeg te maken en mijn lijf fit te houden. Daarom vind ik het ook lekker dat er een zekere flexibiliteit in werktijden is. ‘Het maakt mij niet uit of je op kantoor werkt of thuis!’ zei een van de partners laatst. ‘Doe wat voor jou goed voelt!’ En dat is voor mij soms overdag een crossfit-les meepakken, als de agenda het toelaat. Dat uurtje haal ik dan op een ander moment weer in. Dat is toch relaxed?!”

Wat Marleen potentiële nieuwe collega’s op het hart wil drukken, is dat het werkende leven bij BDO veel informeler is dan ze zelf had verwacht. “Ik vreesde dat ik elke dag in een mantelpakje op kantoor werd verwachten me altijd netjes moest gedragen. Maar dat is allemaal onzin. Er is volop ruimte voor plezier en humor. En wil jij op vrijdagmiddag op je sneakers lopen, be our guest. Je krijgt de ruimte om je eigen plan te trekken!”

Over Marleen

“Ken je de quote never not active?” zegt Marleen. “Die is op mijn lijf geschreven. Ik ben altijd bezig.” Marleen sport heel veel, ze houdt vooral van crossfit. Verder is ze zo veel mogelijk buiten. Ze loopt graag met haar hond, een bruine labrador, op het strand, of in het bos. Haar vriend woont in Noordwijk, daarom is ze vaak daar op het strand te vinden, maar liever gaat ze naar Wassenaar, waar het rustiger is. Thuis is Leiden, in het schilderachtige centrum van de stad, waar ze in een mooi oud huisje woont. “Met heel veel plezier!”

Hulp nodig?

Birgit van der Sommen

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Birgit van der Sommen

Corporate Recruiter

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan