Sughra Hussain

Financieel Analist, Accountancy & Bedrijfsadvies

Ik wil vanuit mijn vak iets voor de maatschappij betekenen

'Toen ik solliciteerde op de functie van startend accountant heb ik eerlijk aangegeven dat ik nog niet wist of ik wel accountant wilde worden. Ik was net afgestudeerd voor de hbo-opleiding Finance & Control, maar was nog op zoek in welk vakgebied ik me wilde specialiseren. ‘Geen probleem’ kreeg ik te horen en ‘Vertel meer over je ambitie’. Je wordt hier met open armen ontvangen als je aangeeft dat je wilt leren. Als je er echt helemaal voor gaat.

Er is nu een traineeship geregeld voor mij. Om de twee maanden kan ik aangeven op welke afdeling ik wil werken. BDO is zo groot en internationaal, er is altijd wel een afdeling voor mij om te ontdekken. Wat ook heel mooi is, is dat ik gekoppeld ben aan een buddy. Daar kan ik altijd mijn vragen aan stellen, en het is een leeftijdsgenoot, heel fijn.

Ik hou er zelf ook van om mensen te helpen. Daarom ben ik actief in een buurthuis bij mij om de hoek. Tijdens een stage bij Unicef heb ik een financieel dashboard ontwikkeld dat goed werkte. Het wordt zelfs internationaal ingezet. Tot mijn grote verrassing won ik daarmee een onderwijsprijs. Ik hoefde niet lang na te denken aan welk goed doel ik het prijzengeld wilde doneren. Het buurthuis had geld nodig voor een project om eenzaamheid tegen te gaan bij ouderen. Ik vind het een mooi idee dat mijn stageproject nu iets oplevert voor anderen. Ik werk nog niet zo lang bij BDO, maar ik weet zeker dat ik ook vanuit mijn werk hier iets kan betekenen voor de maatschappij. Bijvoorbeeld via het BDO Impact Center. Want dat is uiteindelijk altijd mijn drijfveer. Persoonlijk én professioneel.’

Hulp nodig?

Lizzy van de Steeg

Stuur mij een bericht en ik help je graag verder

Stuur een appje

Lizzy van de Steeg

Campus Recruiter

Loop jouw droombaan niet mis!

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures die bij jou passen. 

Zet jobalert aan